Ny langrennstour i Canada i 2016

Norge og Sverige vraket som arrangør.

NY TOUR: Therese Johaug (venstre) og Kristin Størmer Steira (høyre) måtte se seg slått av polske Justyna Kowalczyk i årets Tour de Ski. Fra 2016 får de muligheten til å tukte den polske jenta i en ny tour som vil finne sted i Canada. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo
NY TOUR: Therese Johaug (venstre) og Kristin Størmer Steira (høyre) måtte se seg slått av polske Justyna Kowalczyk i årets Tour de Ski. Fra 2016 får de muligheten til å tukte den polske jenta i en ny tour som vil finne sted i Canada. Foto: REUTERS/Alessandro GarofaloVis mer

Norge og Sverige får ikke arrangere en ekstra langrennstour i 2016. I stedet fikk Canada tilslaget, melder NRK.

Langrennskomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) besluttet fredag å gå for den canadiske søknaden til en ny tour om tre år. I 2016 er det ingen mesterskap, og dermed er kalenderen åpen for et ekstra etappeløp i februar.

Avgjørelsen var samtidig et nei til en fellessøknad fra Norge og Sverige. Landene ønsket å være arrangører for en langrennstour lagt i Midt-Norge og Midt-Sverige.

- Jeg vet ikke om jeg vil bruke et ord som skuffelse. Vi har forståelse for at FIS ønsker store arrangementer andre steder enn i Skandinavia. Det kunne blitt veldig mye i Norge og Sverige, sier skipresident Erik Røste til NRK.

Alt håp er likevel ikke ute. Canada må utarbeide et endelig konsept, men også sørge for at finansieringen går i orden.

- Av erfaring vet vi at det ikke nødvendigvis er så lett å få på plass finansiering for et så stort arrangement i Canada. Så det er ikke satt noe sluttstrek i denne saken ennå, sier leder Vegard Ulvang i den internasjonale langrennskomiteen.

FIS ønsker å arrangere den nye langrennstouren hvert fjerde år.

(NTB)