Ny Lillehammer-fest i 2004

I 1994 arrangerte Lillehammer tidenes vinter-OL. I 2004 skal tiårsjubiléet markeres i alle OL-anleggene med ulike typer arrangementer.

- Ønsket vårt er å lage en ny folkefest, sier informasjonsleder Ivar Ole Brun i Lillehammer kommune til Dagbladet.

12. februar 2004 blir det en stor markering av tiårsjubileet i OL-byen Lillehammer. Da er skøyte-VM i Vikingskipet på Hamar akkurat avsluttet, og v-cuprennene i utfor i Kvitfjell like rundt hjørnet. Det er også snakk om å arrangere en internasjonal ishockeyturnering i Fjellhallen på Gjøvik i forbindelse med OL-jubileet.

På kartet igjen

- Hele 2004 skal brukes til å markedsføre OL-regionen, både nasjonalt og internasjonalt. Aktiviteten avhenger av hvem vi får med som støttespillere, ikke minst økonomisk. De store arrangementene blir lagt til de forskjellige arenaene. Jubileet vil både bli markert sportslig og med folkelivs- og kulturprogram. Blant annet blir det konsert ved fossen ovenfor OL-byen, sier Ivar Ole Brun.

Foreløpig er markeringen av tiårsjubileet bare på skissestadiet. Det er satt ned en komité som jobber med saken, og opprettet en internettside med informasjon om de forskjellige jubileumsaktivitene. Fordi programmet ikke er spikret, er det heller ingen som bruker ordet mini-OL om det som skal skje på Lillehammer vinteren 2004.

- OL var så enormt. Ordet mini-OL kan skape falske forventninger. Men folkefest skal det bli, sier Ivar Ole Brun.

Nye leker i 2018?

Parallelt med planleggingen av OL-jubileet, er det nedsatt en egen komité som jobber med å få et nytt vinter-OL på Lillehammer i 2018.

- Alle ordførerne i de fem OL-kommunene (Lillehammer, Øyer, Ringebu, Hamar og Gjøvik) er enige om å utrede mulighetene for en ny OL-søknad. Det mest naturlige er å søke om lekene i 2018, sier Øyer-ordfører Ole Hageløkken til Dagbladet.

For tida kryr det av skihoppere i de to OL-bakkene på Lillehammer. Lysgårdsbakkene er også reservearena til Granåsen i Trondheim, som skal arrangere verdenscup i hopp og kombinert week-enden 6., 7. og 8. desember.