Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny Lyn-afrikaner avgjorde

Overtidsdrama på Ullevaal.

(Dagbladet.no) FC Lyn Oslo - HamKam 2-1 

Fotball er ikke alltid rettferdig, noe Arne Erlandsens menn smertelig fikk erfare mot et Lyn-lag som avgjorde kampen tre minutter på overtid.

Odion Ighalo ble Lyns reddende engel etter å ha scoret ett og vunnet  et straffespark helt på tampen av kampen, men selv om Ighalo har overbevist voldsomt i det siste så tar nigerianeren det med knusende ro.

- Lyn er et bra sted for unge spillere og jeg skal være her i mange år. Vi har en god trener og jeg skal fortsette å gjøre mitt beste for laget, sa Ighalo til TV2.

Henning Berg var også imponert over unggutten som han planlegger å ha i klubben i mange år fremover.

- Han har bra ferdigheter, men det viktigste er avslutningen som er kald og rolig langs bakken. Han skal være her lenge og utvikle seg mer, sa Berg.

HamKam best

HamKam åpnet kampen suverent best og kunne scoret tre mål hvis effektiviteten hadde vært bedre.

Dramatisk: Espen Hoff blir gratulert etter å ha avgjort kampen på overtid. Foto: Lien, Kyrre, Scanpix
Dramatisk: Espen Hoff blir gratulert etter å ha avgjort kampen på overtid. Foto: Lien, Kyrre, Scanpix Vis mer

Markus Ringberg hadde muligheten etter syv minutter. Ballen falt til svensken etter litt klabb og babb i feltet og fra syv meter måtte han egentlig bare putte ballen i nettet, men isteden gikk skuddet over.

Syv minutter senere var det igjen svenske Ringberg som hadde muligheten. HamKam hadde corner og på første stolpe stusset Kienast bakover til Ringberg som så sitt forsøk på mål bli brutt av Ståle Stensaas som stod våkent på stolpen.

Ringberg var i begivenhetenes sentrum for HamKam og etter 42 minutter kunne svensken, noe heldig, notere seg i målblokka.

Tommy Øren snappet ballen etter et elendig utkast av Gustafsson. Øren skjøt fra 19 meter og skuddet gikk via ryggen til Ringberg og forbi en utspilt Gustafsson.Ringberg ble akkreditert målet, men Øren gjorde arbeidet.

Ighalo-magi

Lyn begynte andre omgang bedre enn førsteomgang. Laget fra Oslo vest fikk orden på pasningspillet og med en ung nigerianer på laget som var ivrig etter å vise seg frem spilte Lyn seg sakte inn i kampen igjen.

I det 58. minutt fikk Ighalo ballen på sekstenmeteren. Unggutten driblet bort en mann, to mann, tre mann før han plutselig var alene med Rønningen. Alene med keeper var Ighalo nådeløs og plasserte sikkert inn utlikningen.

Etter scoringen roet det seg på Ullevål og det så ut som om det skulle ende uavgjort på landslagsarenaen.

Så dukket Ighalo opp igjen.

Tre minutter på overtid stusset Magnus Powell en crossball ned til Ighalo som i duellen med Arnar Førsund ble dratt tilbake. Straffe til lyn.

Espen Hoff hadde ingen stor kamp, men fra elleve meter var han iskald og satte ballen sikkert i mål. Bastionens jublet og HamKam deppet. 

Tretti sekunder senere ble kampen avblåst. Dermed ble det tre poeng til laget fra Oslo vest, mens HamKam reiser skuffet tilbake til Hamar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media