Ny Maradona-film

Skal fortelle historien om fotballgudens oppturer og nedturer.

(Dagbladet.no): Maradona er populær i filmbransjen om dagen. Bosniske Emir Kusturica, som har vunnet pris i Cannes to ganger, er allerede i gang med en film om fotballikonet. Og nå skal den italienske regissøren Marco Risi også i gang med en film om fotballspilleren.

- Filmen kommer til å fokusere på viktige personlige hendelser i livet hans, samtidig som vi kommer til å vise hans beste øyeblikk på banen, sier Risi i et intervju med La Repubblica.

Filmen skal hete «La Mano di Dio» - «Guds hånd» - og innspillingen skal starte allerede i oktober. Risi håper å få en argentiner til å spille hovedrollen.

Maradona har en enormt høy stjerne i Italia etter at han førte Napoli til topps i Serie A to ganger, i 1987 og 1990. Det var forøvrig de to første gangene et lag fra sør-Italia vant serien.

- Jeg ser på Maradona som et geni. Fotball ble spilt før Maradona og fotball blir spilt etter at han la opp. Det er som van Gogh og maling og Charlie Parker og musikk, sier filmregissøren.

Maradona regnes av mange for å være tidenes beste fotballspiller. Han ledet Argentina til VM-gull i 1986 etter å ha scoret to mål mot England i kvartfinalen. Han tapte VM-finalen i Roma fire år seinere, mens han ble tatt i doping i sitt site VM i 1994.

De siste årene har Maradona slitt med narkotikaavhengighet, overvekt og økonomiske problemer. Noe som imidlertid aldri har rokket ved hans enorme popularitet.

TILBAKE I FORM: Maradona trikser i pausen i en kamp mellom Ajax og favorittklubben Boca Juniors 31. juli i år. Bildet viser at Maradona har gått ned utallige kilo det siste halve året.