Ny marerittkveld for José Mourinho og Chelsea

Tap for gamleklubben Porto.

FLYR HØYT: Porto og målscorer André André. Foto: AFP PHOTO / FRANCISCO LEONG / NTB Scanpix
FLYR HØYT: Porto og målscorer André André. Foto: AFP PHOTO / FRANCISCO LEONG / NTB ScanpixVis mer

• Porto - Chelsea 2-1 (1-1)

(Dagbladet): José Mourinhos møte med gamleklubben Porto skulle ikke bli noe hyggelig gjensyn for portugiseren.

Chelsea var ute etter å snu den vonde ligatrenden som har preget klubben denne sesongen. I stedet fortsatte nedturen for de blå.

Det engelske storlaget hadde vunnet 80 prosent av kampene mot portugisisk motstand i Champions League før kveldens kamp. Det hjalp lite i kveld. Scoringer av André André og Maicon sender Chelsea slukøret tilbake til balløya.

- Jeg syns det var en god forestilling med to latterlige feil. Noen ganger gjør du slike feil uten å bli straffet. Vi ble straffet, sier Mourinho om baklengsmålene.

Ny rekord Iker Casillas spilte sin 152. Champions League-kamp i kveld, og satte dermed ny rekord for flest antall kamper. Han delte rekorden med tidligere Barcelona-spiller Xavi før kveldens oppgjør. Tredjemann på lista er Cristiano Ronaldo med 116 kamper.

Tidlig i kampen ble også sisteskansen testet da Diego Costa gjorde et godt forarbeid på venstrekanten. Avslutningen til Cesc Fabregas var ikke dårlig, men Casillas stoppet skuddet effektivt med en god redning.

Og det tok ikke lang tid før keeperen viste seg fram igjen. Denne gangen var det landsmannen Pedro som kom til avslutning fra kloss hold, bare for å se Casillas stoppe forsøket med en fin beinparade. På sidelinja fokuserte tv-kameraene på en frustrert José Mourinho.

Tok ledelsen Porto kom etter hvert mer med i kampen, og det var hjemmelaget som tok ledelsen i Portugal noen minutter før hvilen.

Yacine Brahimi fikk ta seg enkelt forbi Pedro og Ivanovic på venstrekanten, før han banket til mot mål. Chelsea-keeper Asmir Begovic fikk opp den ene hånda på skuddet, bare for å se at ballen endte opp hos Porto-spiller André André som scoret på returen.

Chelsea slo imidlertid tilbake like før dommeren blåste for halvtid. Willian var mannen som endelig klarte å overliste Iker Casillas, og det måtte et frispark til. Sisteskansen til Porto slo oppgitt ut med armene etter scoringen, og signaliserte at han ikke så utgangen på skuddet.

José Mourinho viste ingen tegn til reaksjoner på sidelinja mens Chelsea-spillerne feiret. Det kunne tyde på at de elleve utvalgte ville få en berømt «hårføner» i pausen.

Pangstart Mourinho hvilte de to stjernespillerne Eden Hazard og Nemanja Matic med begrunnelse at han trengte friske bein på midtbanen. Begge kom innpå i andre omgang, uten at det hjalp nevneverdig.

Sju minutter etter hvilen var hjemmelaget tilbake i ledelsen. En corner ble slått på første stolpe, hvor Maicon satte pannebrasken til. Ballen sneik seg inn ved første stolpe bak Begovic.

- Vi har sett video av hvordan Porto tar cornere. Vi var fullstendig klar over det der, mente en skuffet Mourinho etter kampen.

Chelsea var nær ved å utlikne ledelsen direkte. Diego Costa har tidligere vist at han har krutt i støvlene, og spissen testet skuddfoten fra distanse. Ballen smalt i tverrliggeren bak en sjanseløs Casillas.

Porto hadde også en avslutning i treverket snaut ti minutter før full tid. Danilos heading smalt i stolpen bak Begovic som slapp med skrekken i den situasjonen.

Chelsea fikk en eventyrlig mulighet til å score tre minutter på overtid, men avslutningen gikk like utenfor målet.