Ny medalje til mesterskapskongen

Kjetil André Aamodt er mesterskapskongen framfor noen i alpint. Bronsen i kombinasjonen torsdag var hans 11. i VM og 18. totalt.

- Jeg elsker å stå på ski og jeg elsker å klatre opp på seierspallen uansett hvilken plass jeg får. Det er så små marginer som skiller, så det er stort å få medalje uansett, sa Kjetil André Aamodt etter tredjeplassen i VM-kombinasjonen.

Han ble slått av Bode Miller med 13/100 og var 6/100 bak Lasse Kjus, som klarte sølvet.

Aamodt lå på tredjeplass etter utforrennet. Han var ikke helt fornøyd med det, for han synes avstanden fram til Lasse Kjus var i største laget.

- Jeg hadde dårlig sikt i utfordelen, men jeg synes likevel jeg gjorde et bra løp. Lasse var litt lenger foran meg enn jeg likte, men han kjørte jo bare utrolig, sa Aamodt og la til at Kjus kom til å bli en av de store utfordrerne i lørdagens spesialutfor.

Ikke bra

- Førsteomgangen min i slalåm var ikke bra. Jeg gled litt og fikk det ikke til å klaffe. Derfor måtte jeg satse alt i andreomgangen. Da tok jeg sjanser, men heldigvis lyktes det, sa Aamodt.

Han har vunnet gull i kombinasjonen i fire av de fem siste internasjonale mesterskapene før St. Moritz-VM, men nådde ikke helt opp torsdag. Det bekymret ham i grunnen veldig lite.

- Det var stort av Bode Miller å klare seieren her i dag. De to slalåmomgangene hans står det respekt av seg, sa Aamodt.

Etter at mennene har gjort unna to av fem VM-disipliner står Aamodt med en femteplass i super G og bronse i kombinasjonen.

Neste øvelse på programmet er utfor, den disiplinen Aamodt mest av alt ønsker å vinne. Han mener han hører hjemme blant favorittene, selv om det er mange om beinet.

- Nå blir Lasse farlig, men det er Stephan Eberharter og alle de andre østerrikerne også. I dette bildet regner jeg også meg selv, for jeg mener jeg kan ha mulighet til å kjempe om gullet i utfor, sa Aamodt.

Fantastisk

- Når jeg vinner med en så liten margin som sju hundredeler kunne dette gått alle veier. At jeg klarte å være på rett side av hundredelene er bare fantastisk. Dette er en stor seier, slo amerikaneren Bode Miller fast.

I OL i Salt Lake City i fjor ble han slått av Aamodt med to tideler. Nå fikk han revansjen sin, men det satt langt inne.

- Dette var en tøff konkurranse både mentalt og fysisk, men det endte som en gedigen opptur for meg, sa Miller.

Han mente utforomgangen var vanskelig med mye løssnø i traseen.

- Jeg fikk en liten nedtur etter utfordelen da jeg så jeg var tre sekunder bak, for jeg trodde jeg hadde gjort et godt utforrenn da jeg kom til mål, sa Miller, som mente det var en ære å stå på seierspallen sammen med levende alpinlegender som Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus.

NTB