Ny mesterskapsrekord i Vikingskipet

Og Maren Haugli er i ferd med å få sitt internasjonale gjennombrudd.

HAMAR (Dagbladet.no): For publikum i Vikingskipet var Maren Haugli dagens attraksjon i kvinneklassen, etter at hun overrasket alle med sjetteplassen i sammendraget i går.

Og Haugli skuffet ikke i dag heller. I en drabelig duell med Yekaterina Abramova presset hun tida på 1500-meteren sin ned i 2.00.98, bare fem hundredeler bak Abramva.

Hadde det ikke vært for at lårmuskulaturen hennes stivnet totalt på oppløpssida, hadde hun sklidd forbi Abramova i mål. Men skjæret ble for trangt, og det gikk et sukk gjennom publikum da hun klokket inn like bak Abramova.

Likevel var det en nederlender som stjal showet på kvinnenes 1500-meter. Ireen Wüst satte ny mesterskapsrekord med tida 1.57.16, og dro seg opp på andreplass i sammendraget.

Fortsatt leder tyske Claudia Pechstein kampen om EM-gullet, selv om måtte nøye seg med tredjeplass på dagens korteste distanse.

Og mellom Wüst og Pechstein snek det seg inn en annen nederlender. Renate Groenewold sørget for at det fortsatt er spenning om sammenlagtseieren med andreplassen i dag.

Groenewold er i likhet med Pechstein spesialist på de lange distansene, og fordi hun slo Pechstein på 1500-meteren er det fortsatt spenning om sammenlagtseieren for kvinnenes avsluttende 5000-meter.


Maren Haugli beholdt sin fine sjetteplass i sammendraget, og har alle muligheter til å gå seg oppover sammenlagtlista etter 5000-meteren.

REKORD: Maren Haugli. Foto: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX
REKORD: Maren Haugli. Foto: JARL FR. ERICHSEN/SCANPIX Vis mer