Ny mesterskapsrekord i Vikingskipet

Og Maren Haugli er i ferd med å få sitt internasjonale gjennombrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAMAR (Dagbladet.no): For publikum i Vikingskipet var Maren Haugli dagens attraksjon i kvinneklassen, etter at hun overrasket alle med sjetteplassen i sammendraget i går.

Og Haugli skuffet ikke i dag heller. I en drabelig duell med Yekaterina Abramova presset hun tida på 1500-meteren sin ned i 2.00.98, bare fem hundredeler bak Abramva.

Hadde det ikke vært for at lårmuskulaturen hennes stivnet totalt på oppløpssida, hadde hun sklidd forbi Abramova i mål. Men skjæret ble for trangt, og det gikk et sukk gjennom publikum da hun klokket inn like bak Abramova.Likevel var det en nederlender som stjal showet på kvinnenes 1500-meter. Ireen Wüst satte ny mesterskapsrekord med tida 1.57.16, og dro seg opp på andreplass i sammendraget.

Fortsatt leder tyske Claudia Pechstein kampen om EM-gullet, selv om måtte nøye seg med tredjeplass på dagens korteste distanse.

Og mellom Wüst og Pechstein snek det seg inn en annen nederlender. Renate Groenewold sørget for at det fortsatt er spenning om sammenlagtseieren med andreplassen i dag.

Groenewold er i likhet med Pechstein spesialist på de lange distansene, og fordi hun slo Pechstein på 1500-meteren er det fortsatt spenning om sammenlagtseieren for kvinnenes avsluttende 5000-meter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer