Karsten Warholm tok EM-gull

Ny mesterskapsrekord og europarekord: - Shit, det var fort

Varmet opp med voldsfilmer og dans.

GULL: Karsten Warholm er europeisk mester på 400 meter innendørs. Foto: REUTERS/Lee Smith
GULL: Karsten Warholm er europeisk mester på 400 meter innendørs. Foto: REUTERS/Lee Smith Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Karsten Warholm hadde aldri vært i en EM-finale på 400 meter før han stilte seg opp på startstreken i Glasgow i kveld.

Sunnmøringen nærmest jogget inn til seier i semifinalen med tiden 45,95, og ingen var i nærheten av å matche ham.

- Jeg må ærlig innrømme at dette var det enkleste løpet jeg har hatt under 46 sekunder, men nå vil jeg ikke ta av. Det er i morgen det gjelder, sa en målrettet Warholm til NRK etter semifinalen.

Warholm var dermed storfavoritt da startskuddet gikk kl. 21.22 i kveld. Det favorittstempelet innfridde han så til de grader. Warholm viste enorme krefter og stormet inn på tiden 45.05. Det er tangering av den legendariske utøveren Thomas Schönlebes europarekord. Warholms løp holdt også til ny mesterskapsrekord i innendørs-EM.

- Jeg må ærlig innrømme at «shit, det var fort». Jeg har en viss følelse av at det går fort, men det har jeg hatt før også. Men wow, dette var et bra løp, og det kjentes bra ut også, sa Warholm til NRK etterpå.

Spesiell oppvarming

Drøye 45 sekunder etter startskuddet var nordmannen i mål og kunne juble for sitt første gull på distansen innendørs. Nok en gang ble konkurrentene flere hakk for små. Ingen var i nærheten av å kunne tukte han i Glasgow. Óscar Husillos fra Spania var nærmest med tiden 45,66.

Etter løpet avslørte Warholm den noe uvanlige oppladningen til kveldens finale.

- Leif (Olav Alnes, trener) introduserer meg for veldig mange voldsfilmer. Ikke at jeg er pro vold, men det fyrer i adrenalinet. Vi sover masse, lader opp og har det gøy, fortalte han til NRK.

- Jeg har fantastisk bra video av Leif som varmer meg opp med en dans etter «Any Given Sunday»-videoen. Jeg vurderer om jeg skal legge den ut på nett uten tillatelse, smilte europamesteren.

- Du skjønner at overskriftene nå blir på at du lader opp med voldsfilmer, spurte NRKs Line Andersen.

- Jeg håper jeg sprang så bra i dag at vi kan ha litt bra overskrifter, det hadde vært gøy, svarte sunnmøringen, og dermed blir ikke det overskriften denne gangen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer