Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny millionsmell for tennisforbundet

Kan gå glipp av momsrefusjon etter regelglipp.

TUNGT ÅR: Norges Tennisforbund går med underskudd etter å ha bommet på tilskuddsreglementet for momskompensasjon. Det kommer på toppen av all annen turbulens i kjølvannet av personalsaken rundt generalsekretær Alexander Kjær. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix
TUNGT ÅR: Norges Tennisforbund går med underskudd etter å ha bommet på tilskuddsreglementet for momskompensasjon. Det kommer på toppen av all annen turbulens i kjølvannet av personalsaken rundt generalsekretær Alexander Kjær. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix Vis mer

Lørdag har Norges Tennisforbund (NTF) kalt inn til et ekstraordinært forbundsting etter turbulensen de siste månedene.

Generalsekretær Alexander Kjær sluttet i jobben, blant annet etter at han ifølge NRK skal ha brukt Oslo Tennisarena til egentrening under corona-stengingen av landet.

I kjølvannet av Kjærs avgang ble det virkelig turbulent for forbundet. Massiv kritikk av millionlønninger, reiseregninger, ukultur og sportslige prioriteringer utløste det ekstraordinære tennistinget som holdes lørdag.

Millionsmell

Men i tingdokumentene som nå er sendt ut, får tennisfolket enda mer å fordøye før de møtes lørdag.

Der går det blant annet går det fram at forbundet gikk med et underskudd på 741 360 kroner i 2019.

Underskuddet kommer fordi tennisforbundet ikke ble godkjent som mottaker av momskompensasjon fra myndighetene. NTF fanget ikke opp regelendringen som ble kunngjort høsten 2018, der alle mottakere av momskompensasjon også måtte være registrert i Frivillighetsregisteret.

Det gjorde aldri NTF. Tabben koster forbundet 1 110 000 kroner, skriver NTF i tingdokumentet.

Vil ha erstatning

Ifølge redegjørelsen NTF gir til sine medlemmer, er det 152 underledd av Norges Idrettsforbund (NIF) som har lidd samme skjebne, og tennisforbundet er del av en samleklage på vedtaket.

«NTF har sekundært varslet NIF om at NTF ved et eventuelt avslag vil vurdere et krav om erstatning fra NIF gitt at NTF benytter Idrettens Regnskapskontor (IRK) som regnskapsfører. Det er IRK som besørger utarbeidelse og innsending av NTFs søknad om mva-kompensasjon.», skriver NTF i tingdokumentet.

Dagbladet har vært i kontakt med konstituert generalsekretær i NTF, Aslak Paulsen, som henviser til det kommende tennistinget for kommentarer rundt tabben.

FÅR SKRYT: Tennisspilleren hjelper til da en tilskuer får et illebefinnende. Video: Eurosport Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!