Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny motor for Petter

Petter Solberg stiller med en kraftigere motor enn noen gang til helgas VM-runde i rally i Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg gleder meg skikkelig til fredag. Vi får ganske fort svar på hvor mye bedre bilen egentlig er blitt. Jeg håper å holde følge på de raskeste etappene, men tror fortsatt det er et lite stykke igjen til vår bil går fortest, sier Solberg til Dagbladet.

Den nye motoren gjør at Solberg kan kjøre lenger på hvert gir. Dermed får han også muligheten til å kjøre fortere.

Styggfort

- Løpet i Tyskland tror jeg vil gå styggfort, og da er det viktig for oss at jeg klarer å henge med. Før sesongen satt vi opp Tyskland som et løp hvor jeg kunne bli blant de tre beste. Men jeg føler meg i god form, og vil prøve å kjøre for seier, sier Spydeberg-gutten.

Han lader opp til den åttende VM-runden med sykkeltrening i strålende tysk solskinn. I helga vil han imidlertid ha regn.

- Jeg er mye bedre i forhold til konkurrentene på bløtt føre, så det hadde vært ideelt, sier han.

Brøt i fjor

I fjor måtte han bryte allerede første dagen i Tyskland, etter å ha krasjet i en stein.

- Det kan godt hende at mange ryker ut i år også. En del av løpet kjøres i et vinområde med mange hårnålssvinger. Vi skal også kjøre på et militært område med grus og asfalt. De etappene blir nok de tøffeste, for forholdene der ser vanskelige ut, mener Petter.

Nordmannen ligger på fjerdeplass i sammendraget, åtte poeng bak Richard Burns. Mellom de to ligger Carlos Sainz og fjorårsvinner Marcus Grönholm.

OPTIMIST: Petter Solberg.
<!--BTEK0--><!--/BTEK0--><!--BTEK1--> ENDA KJAPPERE: Petter Solberg tror på seier i helgas VM-runde i Tyskland, etter at han nå har fått en ny og sterkere motor.