Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny motstander trakk seg. Men Brækhus stresser ikke før comebacket

- Ingen tidsnød. Vi er i dialog med flere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da verdensmester i super fjærvekt, Ramona Kühne plutselig sa nei til en kamp mot Cecilia Brækhus, startet jobben med å skaffe en ny motstander til den norske boksedronninga.

Planen er comeback i et stevne i Düsseldorf 29. november.

Kühne skrev ikke under på kontrakten og forhandlingene brøt sammen.

Så fikk svenske Mikaela Laurén sjansen. Men etter en betenkningstid har også hun takket nei til å møte Brækhus i et revansjeoppgjør 28. november, melder TV2.

Hun skriver på sin hjemmeside, at hun fikk tilbud om å møte den norske verdensmesteren i forrige uke.

«Det er en stormatch jeg har drømt om lenge. Men alt har sin tid. Og nå var det ikke riktig av flere årsaker. Først og fremst så er jeg allerede booket til en kamp på hjemmebane i Västerås for å forsvare min egen WBC-tittel», skriver den svenske bokseren.

Laurén skal i stedet møte tyske Jennifer Retzke. Som Cecilia Brækhus banket med brukket fot i den siste kampen hun gikk 29. november i fjor.

Svensken mener at det også ble kort frist, siden tilbudet kom bare seks uker i forkant.

Laurén skriver også at et vektkrav ble for urimelig.

At kretsen rundt Cecilia Brækhus krevde at hun skulle gå ned fra super weltervekt (69,5 kg) til under weltervekt (66,7 kg) og ned til 65 kg. Men at kampen uansett skulle gå i weltervekt.

Det tolker den svenske bokseren på følgende måte:

Hun skriver også at Cecilia Brækhus frykter henne.

«Hvorfor skal jeg slite meg i hjel for å kjempe om titlene i vektklassen 66,7 kilo. Det viser at hun frykter min styrke.»

Laurén møtte Cecilia Brækhus i ringen 30. oktober 2010.

Det ble lett match for Brækhus. Kampen endte med teknisk knock out etter at svensken hadde tatt imot mye juling.

Alle har stor respekt for den norske bokseren. Så stor respekt, at hun muligens risikerer å stå uten motstander i det som skulle være comeback-kampen etter den alvorlige bruddskaden i foten.

Stevnet i Düsseldorf skulle egentlig gått av stabelen 24. oktober. Men alt ble utsatt fordi hovedpersonen, verdensmesteren i tungvekt Vladimir Klitsjko pådro seg en skade. Han skal møte den ubeseirede amerikaneren Tyson Fury i kamp om tittelen.

Stevnet går i stedet 28. november.

Men nå begynner det å haste for Cecilia Brækhus å finne en å gå i ringen med.

Cecilia Brækhus skriver i en mail til Dagbladet, at det ikke dreier seg om tidsnød.

«Vi er i dialog med flere navn», skriver Brækhus.

 GRUNN TIL BEKYMRING. Cecilia Brækhus står uten motstander foran stevnet 28. november. En kamp som skal være hennes comeback etter den alvorige bruddskaden i foten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
GRUNN TIL BEKYMRING. Cecilia Brækhus står uten motstander foran stevnet 28. november. En kamp som skal være hennes comeback etter den alvorige bruddskaden i foten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!