Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny nedtur for de norske hoppgutta

Johansson beste nordmann på 19. plass.

BESTE NORSKE:  Robert Johansson kom på 19. plass, og ble med det beste norske. Han endte med 221,4 poeng. Foto: AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI
BESTE NORSKE: Robert Johansson kom på 19. plass, og ble med det beste norske. Han endte med 221,4 poeng. Foto: AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som eneste nordmann i finaleomgangen, hoppet Robert Johansson (23) til 19.-plass i søndagens verdenscuprenn i Sapporo. Jernej Damjan vant foran to slovenske lagkamerater.

Den nest siste verdenscuphelgen før OL ga total slovensk dominans. Søndag hoppet Damjan 138 og 134 meter i storbakken. Han var 0,6 poeng foran Peter Prevc og ytterligere 1,1 foran Robert Kranjec.

Dermed var rollene i teten snudd. Lørdag ble det Prevc-seier foran Damjan med Kranjec på 4.-plass.

- Selvfølgelig er jeg mer enn fornøyd. Dette var min første seier i verdenscupen, og det har jeg ventet lenge på. Jeg var heldig med vinden i dag og dro fordel av den. Vi må vente og se hvordan det går i lagkonkurransen i Sotsji. Der trenger du åtte gode hopp, sa Damjan.

Én av sju videre Et B-preget norsk lag skuffet igjen søndag. Som dagen før var Robert Johansson eneste nordmann som tok seg videre fra første omgang. Han landet på 120,5 og 128 meter og ble slått med 33,6 poeng av Damjan.

Wegard Swensen (34.-plass), Joachim Hauer (36.), Ole Marius Ingvaldsen (37.), Simen Grimsrud (42.), Andreas Stjernen (43.) og Atle Pedersen Rønsen (46.) manglet alle noen meter på å få hoppe i finalen.

De OL-uttatte norske hopperne har konkurransepause fram til Sotsji-OL, som starter om to uker.

Prevc i tet Peter Prevc gjorde to gode konkurranser i Sapporo og overtok ledelsen i verdenscupen sammenlagt. Han har 89 poengs forsprang på polakken Kamil Stoch.

- Dette var den andre virkelig gode konkurransen her i Sapporo. Forholdene var gode igjen. I første gjorde jeg en liten feil, men jeg klarte å prestere bedre i annen runde og er fornøyd, sa han.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!