Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny nedtur for Halvor (19) - bommet i kvalifiseringen

Seks norske hoppere er klare for lørdagens verdenscup i Willingen.

IKKE VIDERE: Tidligere i år ble
Halvor Egner Granerud sendt hjem fra Hoppuka. I dag tok han seg ikke videre til morgendagens hopprenn.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
IKKE VIDERE: Tidligere i år ble Halvor Egner Granerud sendt hjem fra Hoppuka. I dag tok han seg ikke videre til morgendagens hopprenn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Seks norske hoppere er klare for lørdagens verdenscup i hopp i den store bakken i Willingen, men Halvor Egner Granerud kom seg ikke videre.

Unggutten hoppet 112 meter, fikk 80,5 poeng og endte på 42.-plass. Han var nest best av dem som ikke kom med i rennet, men det var mager trøst.

Den beste av de norske hopperne som måtte gjennom kvalifisering fredag kveld, var Andreas Stjernen på åttendeplass. Han fikk 132 meter og 116,5 poeng. Deretter fulgte Joachim Hauer på 16.-plass med 108,7 poeng etter et hopp på 128,5 meter. Anders Fannemel kom seg også gjennom nåløyet etter et hopp på 126,5 meter. Han endte med 105,8 poeng.

Det var sloveneren Jurij Tepes som var best av dem som måtte kvalifisere seg. Han fikk 126,1 poeng etter et hopp på 139 meter. Han var helt i klasse med de aller lengste i fredagens kvalifiseringsrenn.

Daniel Andre Tande, Johann André Forfang og Kenneth Gangnes var forhåndskvalifiserte. De hoppet også fredag kveld. Tande og Forfang strekte seg til 134,5 meter, mens Gangnes fikk til et hopp på mer ordinære 126 meter.

Den som imponerte aller mest i kvalifiseringen var tyskeren Severin Freund. Han var lengst av samtlige med sitt hopp på 140,5 meter. Stefan Kraft fikk til et hopp på 139 meter, mens sloveneren Domen Prevc som gikk til topps i Hoppuken, strekte seg til 138,5 meter.

Det er lagkonkurranse som står på programmet lørdag, mens helgen blir avsluttet med individuelt renn i Willingen søndag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media