BESTE NORSKE: Johann André Forfang. Her fra Oberstdorf i Tyskland 3. februar. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
BESTE NORSKE: Johann André Forfang. Her fra Oberstdorf i Tyskland 3. februar. Foto: AP Photo/Matthias SchraderVis mer

Verdenscuprennet i hopp i Willingen

Ny nedtur for hoppgutta

Johann André Forfang ble beste norske på 9.-plass.

Johann André Forfang og Robert Johansson lå godt an, men sviktet i finaleomgangen. Ryoyu Kobayashi vant verdenscuprennet i Willingen overlegent.

Forfang og Johansen var henholdsvis nummer fem og seks etter første omgang. Med det hadde de heng på pallen i søndagens storbakkerenn, men etter pause fikk de det ikke til å stemme. Som lørdag ble Forfang beste nordmann og la seg inn på en 9.-plass.

Seieren gikk til Kobayashi. Japaneren knuste konkurrentene, vant med over 20 poeng og er storfavoritt i VM. Kobayashi festet samtidig et enda strammere grep om verdenscupen sammenlagt. Markus Eisenbichler fra Tyskland ble nummer to, mens tredjeplassen gikk til polske Piotr Zyla.

Dermed ble det ikke en etterlengtet opptur for de norske herrehopperne. Lørdag var det en svak laginnsats med Forfang som beste på 10.-plass. Søndag var det altså litt bedre, men ikke noe å juble for.

Halvor Egner Granerud ble nest beste nordmann på 14.-plass, mens Robert Johansson til slutt ble nummer 15.

Anders Fannemel, Marius Lindvik og Thomas Aasen Markeng hoppet alle for dårlig til å kvalifisere seg til finaleomgangen.

Neste for de norske hopperne nå er VM i Seefeld. Der må de løfte seg om det skal bli norske medaljer. Mandag tas VM-troppen ut, og trener Alexander Stöckl får en tøff jobb med å velge ut sine menn.