Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny nedtur for Ødegaard og co.

Martin Ødegaard satt på benken mot Getafe.

BENKET: Martin Ødegaard startet kampen mot Getafe på benken. Foto: REUTERS/Albert Gea/NTB Scanpix
BENKET: Martin Ødegaard startet kampen mot Getafe på benken. Foto: REUTERS/Albert Gea/NTB Scanpix Vis mer

Getafe - Real Sociedad 2-1 (1-0)

Martin Ødegaard og Real Sociedad sto med én uavgjort og tre tap i La Liga etter pausen.

Den svake rekka ble forlenget med tap mot Getafe.

Og i kveld ble Ødegaard sittende på benken. Ifølge Marca slet han litt med muskelsmerter, og det var lenge usikkert om han ville være en del av kamptroppen i det hele tatt.

Kalddusj

I stedet fikk han se lagkameratene få en tidlig kalddusj etter at Robin Le Normand laget straffespark etter 19 minutter. Jaime Mata var sikker fra krittmerket.

Getafe kjemper i likhet med Real Sociedad om Europacup-spill neste sesong, og det var derfor en veldig viktig ligakamp for begge lag. Det skilte bare to poeng mellom lagene - nå er avstanden fem poeng.

Før timen spilt utliknet Adnan Januzaj etter en fin stikker og ting så litt lysere ut. Belgieren holdt akkurat offsidelinja og var på riktig side da løpet gikk. Men scoringen holdt ikke til poeng.

Mata ble tomålsscorer sju minutter før slutt da han var sikker alene med keeper. Fire strake tap for La Real er dermed et faktum.

Sociedad byttet totalt fire spillere, men Ødegaard ble sittende på benken gjennom hele kampen.

STRYK: Martin Ødegaard og Real Sociedad har fått kritikk for prestasjonene de siste ukene. Video: Strive / Rødt Kort Vis mer

Mye kritikk

Ødegaard har i likhet med resten av laget fått det glatte lag i spanske børser, etter at han ble byttet ut i de tre strake ligatapene. Før dette spilte han nærmest alt.

Lokalavisen El Diario Vasco (EDV) har hyllet Ødegaard i lang tid, men nå hadde pipa fått en annen lyd. Lokalavisa ga playmakeren bunnkarakteren én på børsen for tredje kamp på rad etter 0-1-tapet mot Celta Vigo onsdag. Toppkarakteren er seks.

«Han viste den samme skrekkelige forestillingen som i de tre siste kampene, og er en skygge av den fotballspilleren vi så fram til mars», het det blant annet i den brutale dommen.

Og for tredje kamp på rad valgte Spanias største avis Marca å ikke gi ham karakter på spillerbørsen i det hele tatt.

I morgen slipper Ødegaard iallfall å få en børskarakter.

Real Sociedad ligger på en sjuendeplass etter 1-1-kampen. Det er fire poeng opp til sjetteplassen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!