Ny nedtur for Serena Williams - slått ut av US Open

Både Serena Williams og Caroline Wozniacki røk ut av storturneringen i natt. 

UTE: Serena Williams ble noe overraskende slått ut av US Open. Foto: REX / NTB Scanpix
UTE: Serena Williams ble noe overraskende slått ut av US Open. Foto: REX / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Verdensener Angelique Kerber er klar for finalen i US Open, men tennisveteranen Serena Williams stupte overraskende ut av den andre semifinalen.

Kerber vant enkelt 6-4, 6-3 mot danske Caroline Wozniacki. Dermed venter finale mot Karolina Pliskova lørdag. Den tsjekkiske jenta vant overraskende 6-2, 7-6 (7-5) mot Williams.

28 år gamle Kerber fikk en glimrende start på duellen med Wozniacki. Hun brøt like godt den danske jentas to første servepartier og kom foran 4-0. Kerber presset motstanderen fra side til.

Wozniacki kjempet seg mesterlig inn i kampen og brøt to ganger tilbake og reduserte til 4-5, men da skrudde den tyske verdenseneren opp tempoet og sikret 6-4 i åpningssettet. Kerber brøt umiddelbart også i det andre settet.

FINALEKLAR: Verdensener Angelique Kerber fra Tyskland klar for finale. Foto: Robert Deutsch / USA TODAY Sports / NTB Scanpix
FINALEKLAR: Verdensener Angelique Kerber fra Tyskland klar for finale. Foto: Robert Deutsch / USA TODAY Sports / NTB Scanpix Vis mer

Etter en knapp halvtime hadde verdenseneren avgjort settet til 6-3. For først gang er Kerber rangert som den beste kvinnelige spilleren i verden. Hun er første tysker på toppen av verdensrankingen siden Steffi Graf.

– Å være i en finale som verdensener er spesielt. Det er bare helt fantastisk. Jeg er stolt over å være den første tyskeren som klarer det siden Steffi. Jeg håper hun er stolt av meg, sa Kerber.

Feilene felte Williams

Superstjernen Serena Williams forsvant meget overraskende ut etter at hun tapte mot tienderangerte Pliskova. Servekanon Pliskova dominerte fra start. Med en rekke serveess og tunge grunnslag, satte hun den tidligere verdenseneren på plass. En nervøs Williams ble registrert med hele elleve uprovoserte feil. Det ble langt jevnere i det andre settet.

Williams hevet sitt spill, mens Pliskova plutselig begynte å serve i nettet. Dramaet endte i tiebreak, som Pliskova avgjorde med sin første matchball etter Williams hadde gått på sin sjette dobbeltfeil i kampen.

– Jeg kan bare ikke forstå det. Jeg er utrolig glad for å være i finalen og at jeg klarte å slå Serena, hun er en stor mester, sa Pliskova.

– Karolina spilte virkelig bra i dag. Hadde hun spilt litt dårligere, hadde jeg kanskje hatt en sjanse, sukket Williams.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer