Ny nedtur for Tande

Daniel-André Tande får ikke hoppe på ski på 4-6 uker etter en smell i kneet på treningssamling i Frankrike.S

UTE: Skihopper Daniel-André Tande fikk en smell i kneet under sommerhopptrening i Courchevel.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
UTE: Skihopper Daniel-André Tande fikk en smell i kneet under sommerhopptrening i Courchevel. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Daniel-André Tande må belage seg på fire til seks ukers pause fra skihopping. Kongsberg-hopperen pådro seg en smell i kneet under samlingen i Courchevel.

Det melder Skiforbundet i en pressemelding.

- Han fikk en tung landing med stor bøy i kneet, men det medførte heldigvis ingen strukturell skade. Det kan minne om skaden i Lahti like før VM, men den er heldigvis ikke like omfattende. Han får ikke hoppe på ski i fire til seks uker, men må gjennom en periode med rehabilitering til alt fungerer fint igjen. Nå venter sykling, styrke- og stabilitetstrening. Jeg har god tro på at Daniel rekker vintersesongen, men det blir ingen hopping før han er symptomfri og godt rehabilitert, sier landslagslege Guri Ekås.

Kortere ute enn i vinter

Kongsberg-hopperen gikk glipp av vinterens VM i Seefeld etter en lignende skade. Da var Tande ute i en lengre periode, men denne gangen slipper han unna med 4-6 uker.

- Jeg måtte slippe meg ned over hillsize på trening i Courchevel. Der og da gjorde det veldig vondt, men jeg forsto raskt at jeg ikke hadde røket noe i kneet. Jeg hadde hele tiden et håp om at det var mindre alvorlig enn sist. Og det er det heldigvis. Perioden på sidelinjen er kortere denne gangen. Jeg er lettet, selv om det er kjedelig å være ute en periode, sier Tande.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer