Ny nedtur

Henrik Bjørnstad (23) gikk ut på avslutningsrunden i Scottish Open med ett mål: Å bli blant de 20 beste og sikre seg en plass i The Open neste helg. - Det var bare ikke min dag, sier Henrik til Dagbladet.

Etter lørdagens runde var Norges beste golfspiller på delt 34.-plass, og hadde bare et par slag opp til 15.-plassen. Henrik både håpet og trodde at det var mulig. Men med to tidlige bogeyer på hull tre og fire var alt håp egentlig ute. Han endte på en svak 53.- plass.

Kjedelig

- Jeg er veldig skuffet, sier Henrik. - Jeg hadde et godt håp om topp 20, så dette var litt kjedelig.

Det begynner å bli lenge siden superhelga i Hongkong. I månedsskiftet november/desember i fjor måtte det omspill til før Henrik ble slått av spanske José Marma Olazabal.

- Jeg spilte bedre i Hongkong, men jeg har mer golf inne nå, sier Henrik.

Det er blitt mye stang ut denne sesongen, og Henrik forteller at han må kjempe for alt mulig ute på banen - ikke noe skjer av seg selv.

- Og det fins ikke flaks i golf, sier han da Dagbladet spør om han ikke trenger nettopp litt av det.

Lag-NM i Borre

I stedet for å bli med i verdens viktigste turnering The Open på Murfield i Skottland, setter Henrik kursen hjem til Norge i dag.

- Kommende helg spiller jeg lag-NM i Borre i Vestfold, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet.

  • Det måtte omspill til for å kåre vinneren av Scottish Open. Svenske Fredrik Jacobson og argentinske Eduardo Romero endte begge på 11 under par, men Romero vant etter omspill på det 18. hullet. Han fikk birdie, mot Jacobsons par, og sikret seg drøye fire millioner kroner. Henrik Bjørnstad fikk med seg drøyt 85000 kroner til tross for 53. plassen.