Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny nigeriansk fest på Åråsen

Anthony Ujah (20) og Nosa Igiebor (20) scoret to mål hver da LSK utklasset Haugesund 5-0 på Åråsen.

STORSCORERE: Ujah får en klem av Nosa etter å ha satt inn 3-0. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
STORSCORERE: Ujah får en klem av Nosa etter å ha satt inn 3-0. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): LSK tok kommandoen fra start på Åråsen, og knappe minuttet var spilt da Nosa Igiebor ropte på straffe, men dommer Kjetil Sælen dømte korrekt hjørnepspark istedet.

LSK dominerte I det 3. minutt av kampen ble Bjørn Bergmann Sigurdarson fint frispilt, men alene med keeper - fra litt spiss vinkel - klarte han ikke å sette ballen forbi en utrustende Per Morten Kristiansen i Haugesund-målet.

Etter denne sjansen kom Haugesund noe bedre med i kampen, men spissduoen Thoms Sørum og Nikola Djurdic ble liggende for lavt, og klarte aldri å true bakrommet til LSKs midtstopperpar Frode Kippe og Steinar Pedersen.

Klassisk dødballscoring 1-0 til LSK kom i det 25. minutt, etter at Anthony Ujah ble felt utenfor Haugesund 16-meters felt. Bjørn Bergmann Sigurdarson headet et nydelig slått frispark fra Karim Essediri utagbart i mål. En fortjent ledelse til hjemmelaget, som var det toneangivende laget offensivt.

De målfarlige spissene Anthony Ujah (LSK) og Thomas Sørum (Haugesund) klarte aldri å sette sitt preg på første omgang. Førstnevnte gikk altfor ofte i offsidefella, mens sistnevnte ble en «ensom svale» på topp, og liggende for lavt mot et etablert og kompakt LSK-forsvar.

Ujah-show LSK startet andre omgang friskt, som i første, men de helt store målsjansene uteble i åpningsminuttene.

Så, etter 11 minutters spill, kom et nytt perfekt innlegg fra Karim Essediri på LSKs høyrekant, og tippeligaens toppscorer - LSKs Anthony Ujah - headet ballen utagabart i mål.

Fire minutter senere var det duket for ny Ujah-scoring. Spisskollega Erling Knudtzon kom seg fint fri på høyrekanten, og slo et perfekt innlegg på bakre stolpe, som Ujah enkelt kunne pannebraske i mål. Festfotball fra «Fugla», kampens tredje scoring på heading, og Ujahs sjuende i årets tippeliga.

2 x Nosa LSK lekte med gjestene fra Haugesund, og i det 79. minutt var det duket for 4-0. Hjemmelaget rullet opp et nydelig angrep, og alene med Haugesund-keeperen var Nosa Igiebor iskald. LSKs nigerianske midtbaneelegant rundet Haugesuns sisteskanse, og satte ballen i åpent mål.

Fem minutter før full tid var samme Nosa i aksjon igjen. Et skudd fra cirka 17 meter gikk via en Haugesund-spilller og i mål, bak en totalt utspilt Per Morten Kristiansen i Haugesund-buret.

«Fugla» er på vinnersporet igjen, etter to uavgjorte kamper mot Rosenborg og Vålerenga, og Anthony Ujah befestet sin posisjon som tippeligaens toppscorer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media