TØFT PROGRAM: Jakob Ingebrigtsen (16) under 5000 meter i friidretts-NM fredag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
TØFT PROGRAM: Jakob Ingebrigtsen (16) under 5000 meter i friidretts-NM fredag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.Vis mer

Ny NM-medalje for Jakob Ingebrigtsen. Nå fortsetter maratonhelga

Jakob Ingebrigtsen tok seg først enkelt til søndagens 1500-meterfinale i friidretts-NM. Deretter dundret han inn til bronsemedalje på 800-meterfinalen.

I finalen på 800 meter sikret den uhyggelig formsterke 16-åringen bronsen på oppløpet med tiden 1.50,54. Det var ett sekund svakere enn da han satte personlig rekord på distansen i Zürich sist torsdag.

16-åringen er også påmeldt på 3000 meter hinder senere lørdag. På spørsmål fra NTB om han stiller også der, lød svaret:

- Jeg må jo det!

Bronsemedaljen på 800 meter var stortalentet mer enn godt fornøyd med. I mål var han kun slått av brødrene Thomas og Andreas Roth fra Ull/Kisa.

- Jeg er utrolig godt fornøyd. Dette er egentlig helt sykt. Husk at dette bare er den tredje 800-meteren jeg løper denne sesongen, og alle har kommet i løpet av noen dager, sa han.

- Det er heller ikke bare-bare å løpe så mange løp på så kort tid. Da kan man ikke alltid forvente å komme først, tilføyde 16-åringen, som ble klappet fram av et entusiastisk hjemmepublikum i Sandnes.

Jakob Ingebrigtsen har vært igjennom noen svært travle dager. Han satte norsk alders- og juniorrekord da han vant 5000 meter på knallsterke 13.35,84 i NM fredag kveld. Samme kveld kvalifiserte han seg også for lørdagens nevnte finale på 800 meter.

Vinnertiden på 5000 meter var bare fire sekunder svakere enn Knut Kvalheims 38 år gamle mesterskapsrekord på distansen.

Torsdag kveld løp han 800 meter i forkant av Diamond League-stevnet i Zürich. Tiden 1.49,40 var ny personlig rekord og selvsagt norsk aldersrekord på distansen.

Lørdag startet han som nevnt dagen med å sikre seg finalebillett på 1500-meteren i NM. Den finalen går søndag.

(NTB)