Ny Nordhaug-plan etter Tour de France-nei

Sjekk hvor han skal revansjere seg.

TIL SPANIA: Lars Petter Nordhaug får et tøft rittprogram som inkluderer Vuelta a España denne høsten. Foto: Kristoffer Øverli Andersen, www.procycling.no
TIL SPANIA: Lars Petter Nordhaug får et tøft rittprogram som inkluderer Vuelta a España denne høsten. Foto: Kristoffer Øverli Andersen, www.procycling.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WELLINGTON PLACE (procycling.no): Paradokset hang i lokalet da fire av Belkins utvalgte gjennomførte et pressetreff på knirkefri engelsk fredag ettermiddag.

For ble ikke Lars Petter Nordhaug vraket for å bane vei for Belkins nederlandsktalende artilleri?

Les også: Skuffet Nordhaug etter Tour de France-nei

- Vi har valgt laget vi mener er best for Bauke Mollema og Laurens Ten Dam for at de skal være i bra slag foran fjellene. I tillegg har vi hatt brosteinsetappen i bakhodet.

- Denne utvelgelsen dreier seg ikke om nasjonalitet eller én rytter. Det dreier seg om å komponere det beste laget, sier generalmanager Richard Plugge til procycling.no.

- Ikke dette jeg ønsker
Tour de France-toget har uansett forlatt Lars Petter Nordhaug.

Det er tid for å sette seg nye mål, og procycling.no kan nå avsløre høstprogrammet til nordmannen.

3.-9. august sykler han WorldTour-rittet Polen rundt. Deretter venter Arctic Race (14.-17. august) før han gir seg i kast med etapperittet Vuelta a España (23. august til 14. september).

- Det er ikke et program etter mine ønsker. Det er et ekstremt tøft opplegg, og i realiteten blir det et halvannen måneds langt etapperitt, sier Nordhaug til procycling.no.

Nordmannen er denne uka på ferie på Sørlandet. Der har 30-åringen hatt treningsfri for å sikre overskudd før han går løs på en treningsperiode som munner ut i Polen rundt.

Ikke satset på i Canada
I utgangspunktet var Nordhaug innstilt på å kjøre inn resultater i ritt som GP Plouay og World Tour-rittene i Canada, men nå har hans nederlandske arbeidsgiver lagt nye planer for ham.

- Spania rundt er den beste forberedelsen for ham før VM, om han blir tatt ut til å kjøre der for Norge, sier sportsdirektør Nico Verhoeven til procycling.no.

Det utelukker GP Montreal og Quebec som går i samme tidsrom. Nordhaug ble ikke tatt ut til rittene i Canada fordi Belkin ønsker å satse på Bauke Mollema og Sep Vanmarcke.

- Vueltaen er definitivt ikke en dårlig erstatning, og det skal bli spennende å se hvordan kroppen min takler det. Det blir et viktig ritt hvor jeg har muligheter til å kjøre hjem noen gode resultater, forteller Nordhaug.

Belkin planlegger å stille et sterkt mannskap også i årets siste treukersritt.

- Hvilke andre ryttere blir med Nordhaug til vueltaen?

- Vi regner med at Wilco Kelderman og Robert Gesink drar dit. De er kapteinene våre, svarer Verhoeven.

- Han får prøve å vinne en etappe da?

SJEFENE: Nico Verhoeven (til venstre) og Richard Plugge (til høyre) vraket Lars Petter Nordhaug til Tour de France for å ha et best mulig lag til å støtte Bauke Mollema (tredje fra venstre) og Laurens Ten Dam (tredje fra høyre). Foto: Tim De Waele/©TDWSport.com
SJEFENE: Nico Verhoeven (til venstre) og Richard Plugge (til høyre) vraket Lars Petter Nordhaug til Tour de France for å ha et best mulig lag til å støtte Bauke Mollema (tredje fra venstre) og Laurens Ten Dam (tredje fra høyre). Foto: Tim De Waele/©TDWSport.com Vis mer

- Den beste sjansen du har til å vinne en etappe i treukersrittene, er i hvert fall i vueltaen. Det er store og små fjell, toppavslutninger og mange muligheter. Det er jo Lars Petters spesialitet. Man har alltid muligheter der, og flere enn i Tour de France, som er et hardere ritt. Om lagene bestemmer seg for massespurt i Tour de France, så blir det ofte sånn.

Behøver resultater
Lars Petter Nordhaug står uten kontrakt etter sesongen, og trenger dermed en god høst for å holde seg attraktiv for andre sykkellag.

Les også: - Jeg burde vært selvskreven til Tour de France

De nevnte rittene i Canada og flere endagsritt i Europa med deres kuperte løyper passer 30-åringens egenskaper som hånd i hanske. Det ville vært de beste rittene for nordmannens resultatjakt.

- Jeg ønsket egentlig å kjøre endagsrittene, men der ville laget satse på andre. Jeg tar det jeg har fått og skal trene jevnt fram mot Polen for å være i form. Det er et viktig ritt med tanke på World Tour-poeng, sier Nordhaug.

Ettersom Belkin trekker seg ved nyttår, er det for tiden usikkert om det nederlandske storlaget fortsetter satsingen.

Manager Plugge bekrefter at de er fornøyde med jobben Nordhaug har gjort for dem så langt.

- Tror du han blir hos dere dersom satsingen fortsetter?

- Jeg tror han er fornøyd med oss og liker laget. Han får sine sjanser, og jeg tror han ønsker å bli.

- Hva mener du rytterne på laget bør gjøre i situasjonen slik den er nå?

- Det bør vise seg fram. Og vise laget fram, lyder oppfordringen.

Nordhaug selv vil ikke fortelle særlig om hvordan høstprogrammet påvirker hans tanker om ny kontrakt med Belkin.

- Vi får vente og se og ta kontraktsnakk når den tiden kommer. Men det er klart, jeg er mest fornøyd om jeg får gjort det jeg ønsker, svarer 30-åringen procycling.no.

Fra Polen rundt starter til vueltaen slutter vil Nordhaug konkurrere 32 av 42 dager. Med bare ti «hviledager» på halvannen måned er nordmannen bevisst på å forberede seg optimalt.

- Jeg må hvert fall starte i Polen med overskudd. Det blir en balansegang mellom mengdetrening, hviledager og noen få hardøkter for å være best mulig rustet til oppgaven, forteller Belkin-rytteren.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

KAPTEIN: Også i Canada tenker Belkin å kjøre for Bauke Mollema. Foto: Tim De Waele/©TDWSport.com
KAPTEIN: Også i Canada tenker Belkin å kjøre for Bauke Mollema. Foto: Tim De Waele/©TDWSport.com Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer