Ny nordmann i Offshore-VM

Pål Virik Nilsen kjører for italiensk team.

Regjerende verdensmester i klasse 1, Bård Eker, får en ny landsmann å kjempe mot i årets sesong. Pål Virik Nilsen blir pilot i et italiensk team.

Virik Nilsen blir pilot i Seveneleven, det samme teamet han kjørte klasse 1-løp for i Trondheim i fjor.

- Denne sjansen er ganske unik for meg. Veien inn i offshore 1 er lang og smal hvis man ikke har med seg de økonomiske forutsetningene. At jeg har klart det på grunn av sportslige resultater er jeg stolt av. Nå er det bare å bevise at jeg har noe der å gjøre, sier Pål Virik Nilsen.

I 1998 ble han verdensmester i klassen F4, og har også blitt norgesmester tidligere.

- Det italienske teamet er langt fra noe vinnerteam, men for meg spiller det liten rolle i årets sesong. Jeg er med for å få erfaring og ikke minst for å få kontakter. Dermed øker mine sjanser til å komme inn i mer konkurransedyktige team senere, gjerne som throttleman.

- I offshore er det som kjent to personer som utgjør mannskapet i båten, en pilot som styrer og navigerer samt en som gasser og trimmer båtens balanse. Jeg skal være pilot i år, men jeg legger ikke skjul på at jeg vil inn som throttlemann senere hvis sjansen byr seg, sier han.

Tidligere har Bjørn Rune Gjelsten regjert i klasse 1, men i fjor hadde Bård Eker overtatt som pilot i «Spirit of Norway». Fredrikstad-mannen tok VM-tittelen, men kan nå risikere å miste den etter at Qatar 96-båten nylig ble diskvalifisert.

Det siste endrer resultatlistene fra VM-rundene i Dubai, og medfører at Victory 77-båten blir verdensmester. Den norske båten har imidlertid anket avgjørelsen.

FULL FART: Dette bildet er fra offshore-runden i Oslofjorden for tre og et halvt år siden. Foto: SCANPIX
FULL FART: Dette bildet er fra offshore-runden i Oslofjorden for tre og et halvt år siden. Foto: SCANPIX Vis mer

(ANB)

GLEDER SEG: Pål Virik Nilsen ser fram til muligheten han nå får i Offshore-VM.