Ny nordmann på verdensranking i tennis

Fredrik (20) har høye ambisjoner.

(Dagbladet.no): Fredrik Sletting Johnsen (20) har etter nesten ett års slit endelig sikret seg en plass på verdensrankingen i tennis.

Med seier i 1. runde i en Future-turnering i Canada nylig, fikk han det viktige førstepoenget som åpner for deltakelse i andre tennisturneringer.

Tøft uten ranking

Har man ikke ranking, må vinne tøffe kvalifiseringsturneringer og 1. runde i et hovedtablå for å få poeng. Mange unge talenter slites ut gjennom fire kamper de må vinnne.

Nå som nordmannen har ranking kan han lettere få delta i turneringer som gir poeng.

Bare i år har 20-åringen spilt 14 slike kvalifiseringskamper og vunnet to kvalfinaler. I det andre forsøket i hovedtablået lyktes han med å vinne, og det mot en spiller som ligger rundt 500 plasser høyere på rankingen.

Er bedre enn rankingen

I fjor spilte Sletting Johnsen 28 kvalifiseringskamper uten å lykkes heller. Selv om han nå er nummer 1507 på verdensrankingen, har han vist at han kan spille jevngodt med spillere rundt 300 i verden.

I fjor møtte han til og med belgiske Xavier Malisse, som er nummer 32 i verden. Det ble tap, men nordmannen fikk god kamptrening mot en så høyt ranket spiller.

Denne uken skal Fredrik Sletting Johnsen spille Davis Cup for Norge mot Ungarn på Hasle i Oslo.

LOVENDE: Fredrik Sletting Johnsen har store ambisjoner om å slå seg oppover på verdensrankingen.