Ny nordmann på verdensrankingen

Lovende norsk tennistalent slo svenske.

(Dagbladet.no): Tennisspilleren Erling Tveit er sikret en plass på verdensrankingen etter at han slo svenske Robin Brage i 1. runde i en Future-turnering på Gausdal. Tveit vant med settsifrene 6-2, 5-7, 6-4.


- Jeg føler jeg spilte bra og jeg er godt fornøyd med at jeg har beholdt formen fra USA, sier Tveit til Dagbladet.no.

Studentstjerne

21-åringen som studerer ved University of Mississippi ble nylig nummer tre i det nasjonale studentmesterskapet i USA.

De 64 beste spillerne i hele USA får være med i sluttspillet. Jeg var ranket som nummer 22, men etter tredjeplassen rykket jeg opp til 12 plass, sier Tveit.

Han har to år igjen av utdannelsen og har ennå ikke bestemt seg for om han skal forsøke seg som profesjonell tennisspiller.

- Jeg skal spille en Future-turnering til i Norge neste uke, før jeg drar tilbake til USA. Kanskje spiller jeg noen flere turneringer der borte i sommer og høst, men det koster penger.

Tre nordmenn med fortsatt

SIKRET POENG: I dag er det tre nordmenn på verdensrankingen i tennis. Etter turneringen på Gausdal denne uken får også Erling Tveit plass på rankinglisten. Foto: NILS PETTER HAUGEN/TENNISEN.NO
SIKRET POENG: I dag er det tre nordmenn på verdensrankingen i tennis. Etter turneringen på Gausdal denne uken får også Erling Tveit plass på rankinglisten. Foto: NILS PETTER HAUGEN/TENNISEN.NO Vis mer

Sony Ericsson Open på Gausdal fortsetter denne uka.

I 2. runde møter Tveit italienske Riccardo Ghedin som er ranket som nummer 658 i verden og seedet i turneringen.

Stian Boretti gikk også lett videre til 2. runde etter seier og norske Fredrik Sletting-Johansen med settsifrene 6-1, 6-1.

Frederick Sundsten er også videre etter seier over Nicolai Horgen med settsifrene 6-1, 6-1.