Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny norsk alpinsensasjon: Jansrud vant i Wengen

- Dette er en gullalder vi ikke har sett maken til.

(Dagbladet): Kjetil Jansrud vant kombinasjonen i Wengen fredag. Aksel Lund Svindal ble nummer to. Jansrud var nummer tre etter første omgang, og lå 90 hundredeler bak Svindal før slalåmdelen. Dette var Kjetil Jansruds første seier i kombinasjonen noensinne, og hans tolvte verdenscupseier totalt.

Svindal var kun fire hundredeler bak Jansrud i mål. Dette er Norges første seier i kombinasjonen siden Aksel Lund Svindal vant i Beaver Creek i november 2006.

- Bonus - Det smaker fantastisk godt. Denne seieren betyr ekstra mye, sier Kjetil Jansrud til NRK etter løpet.

Dette var Kjetil Jansruds første seier i kombinasjonen noensinne. At den kommer i Wengen er ekstra spesielt.

- Det er en klassiker som henger veldig høyt. Jeg har vært veldig nære i kombinasjonen før, men har faktisk aldri vært på pallen.

Dagens resultater var viktige med tanke på verdenscupen totalt.

- Det her var en skikkelig kul bonus-dag. At vi tar dobbel i kombinasjonen er veldig gledeig, sier Aksel Lund Svindal til NRK.

Franske Adrien Theaux ble nummer tre, 13 hundredeler bak Svindal. Aleksander Aamodt Kilde lå på sjuendeplass etter utforrennet, men kjørte tidlig ut i slalåmdelen.

Første seier siden 2003 - Norge vinner alt, uttalte NRK-kommentator, Andreas Toft når Jansrud kjørte inn til ledelse.

- Dette er en gullalder i norsk alpint som vi aldri har sett maken til, sa Toft etter at Svindal kjørte inn til andreplass.

Dette var Norges 11. seier i alpint denne sesongen. Det er tangering fra 1998/1999-sesongen. Dagens seier var Kjetil Jansruds andre seier for sesongen. Han vant parralell storslalåm i Alta Badia før jul. Dette var den første norske seieren i Wengen siden Kjetil Andre Aamodt vant kombinasjonen i 2003.

Måtte flytte slalåm-løypa Grunnet snømangel i Wengen ble slalåmdelen av løpet flyttet til utforløypa, og dermed en mindre krevende slalåmtrasé.  Det ga de norske gutta en fordel.

- Det er et positivt utgangspunkt. Vi kan godt ta den analysen, og si at sjansen har økt med den nye løypa, sa Aksel Lund Svindal til NRK før dagens renn.

- Startem blir roligere og flatere. Det er nok fordel oss, men det skal kjøres også, sa Kjetil Jansrud.

Likevel var Andreas Toft skeptisk til norsk seier etter utfordelen. Den franske slalåmspesialisten, Alexis Pinturault var 2,53 bak Svindal, og 1,63 bak Jansrud etter utforen.

- Det er helt i grenseland. Pinturault er kapabel til å ta igjen forspranget til Aksel i slalåmdelen, sa Andreas Toft etter utforen.

Pinturault kjørte en overraskende svak slålam, og endte på 13.plass, 1,68 bak Jansrud.

Lørdag kjøres det utfor i Wengen.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media