Sverre Lunde Pedersen vant 1500-meteren i Stavanger

Ny norsk bragd: – Nå er vi verdens beste skøytenasjon

Sverre Lunde Pedersen vant 1500 meteren i Sørmarka lørdag. Han gikk på 1.45,07. Sindre Henriksen tok tredjeplassen.

Norway's Sverre Lunde Pedersen competes in the men's 5000 metres race of the ISU Speed Skating World Cup in Heerenveen on November 12, 2017. / AFP PHOTO / ANP / Jerry Lampen / Netherlands OUT
Norway's Sverre Lunde Pedersen competes in the men's 5000 metres race of the ISU Speed Skating World Cup in Heerenveen on November 12, 2017. / AFP PHOTO / ANP / Jerry Lampen / Netherlands OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): – Nå er vi faktisk verdens beste skøytenasjon på herresiden denne helgen. Det er en utrolig deilig følelse. Og så gjør vi det på hjemmebane i en OL-sesong. Det er utrolig.

Det sier den norske landslagstreneren Sondre Skarli til NRK etter en ny norsk bragd i Stavanger.

Sverre Lunde Pedersen vant lørdagens 1500 meter på 1.45,07. Bak fulgte Sindre Henriksen opp med en tredjeplass! Det var 25-åringens første pallplass i karrieren.

TREDJEPLASS: For Sindre Henriksen. Dette bildet er fra en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix
TREDJEPLASS: For Sindre Henriksen. Dette bildet er fra en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix Vis mer

– Herregud, dette er en guttedrøm som går i oppfyllelse. Jeg skjønner det ikke helt. Jeg må bare la det synke inn, sier Sindre Henriksen til NRK.

– Jeg ser ingen grenser for hvor god jeg kan bli. Det er bare å jobbe videre, fortsetter han.

Dagens store vinner, Sverre Lunde Pedersen, sier følgende til NRK:

- Helt konge fra start til mål. Jeg fikk roen fra start og leverte en sisterunde ingen klarte å matche. Jeg må bare takke Allan Dahl Johansson for ryggen han ga meg på sisterunden.

For som om to på pallen ikke var nok, klinket Allan Dahl Johansson (19) til med et løp på 1.45,58. Det holdt til en sjetteplass i Stavanger!

Dobbeltseier

Dermed følger de norske skøyteherrene opp den smått utrolige starten på sesongen.

I går tok Håvard Holmefjord Lorentzen dobbeltseier da han vant både 500- og 100 meteren i Stavanger, og i dag fulgte Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen opp.

De norske gutta har allerede avslørt at rivalene er veldig nysgjerrige på de nye norske draktene – og etter dagens storeslem blir det nok ikke mindre spørsmål fra konkurrentene.

– Drakta kjennes veldig bra ut. Utlendingene har hengt seg helt opp i blåfargen og tror at det er en superfarge som gjør at du går raskere. De blir psyket ut, sa Håvard Lorentzen til Dagbladet onsdag.

– Snakker konkurrentene mye om de nye draktene deres?

– Ja, de tror den er ekstremt god og at vi har verdens beste drakter. Utlendingene er helt fra seg, spesielt nederlenderne er nysgjerrige. Vi bare «jatter» med og koser oss over å ha en psykologisk fordel, sier det norske sprintesset.

Njåtun ni
Ida Njåtun tok 9.-plassen på kvinnenes 1500 meter med tiden 1.58,30, skriver NTB.

– Et ganske greit gjennomført løp. Jeg har ennå litt å gå på, sa Njåtun til NRK.

Japanske Miho Takagi vant med 1.55,30. Hun var 1.18 sekunder foran toeren Heather Bergsma fra USA, skriver NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer