Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny norsk bragd: Jansrud knuste Svindal i drømmefinale

Vant parallell-storslalåm.

TIL TOPPS:  Kjetil Jansrud slo Aksel Lund Svindal i finalen i parallell-storslalåm. Foto: NTB Scanpix
TIL TOPPS: Kjetil Jansrud slo Aksel Lund Svindal i finalen i parallell-storslalåm. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Kjetil Jansrud gikk til topps i verdenscupen for første gang denne sesongen. Det skjedde i en ny øvelse av året, nemlig parallell-storslalåm.

Jansrud møtte Aksel Lund Svindal i finalen i italienske Alta Badia. Sistnevnte kom best ut, men Jansrud trakk til slutt det lengste strået. Han vant med 22 hundredeler.

- Nordmennene herjer i alpint om dagen, skrek NRK-kommentatorene på direkten. Selv var Jansrud noe mer nøktern:

- Som showrenn fungerte det veldig bra. Men personlig synes jeg der er synd at man får verdenscuppoeng for et slikt renn, sier han, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Fantastisk periode Seieren kom etter en helg som var fantastisk for Norge. Fredag vant Lund Svindal super G i Val Gardena. Han fulgte opp med seier i utfor lørdag.

Søndag ble Henrik Kristoffersen nummer to i storslalåm i Alta Badia. I kveld fulgte altså Jansrud opp med seier i parallell-storslalåm, etter å ha slått Lund Svindal i finalen.

André Myhrer fra Sverige ble nummer tre.

- Det viktigste er at forholdene er like for alle. At det er «fair». Jeg hadde ikke regnet med disse 80 poengene, men jeg tar dem imot med glade, sier Lund Svindal.

Leder verdenscupen Resultatet gjorde at Lund Svindal leder verdenscupen sammenlagt med 600 poeng Han fikk 80 poeng for andreplassen, og går forbi Marcel Hirscher fra Østerrike (543 poeng). Han kjørte ut i første heat.

Kjetil Jansrud har 407 poeng på tredjeplass. Henrik Kristoffersen er nummer fire, med 289 poeng.

For de andre nordmennene endte det slik i kveld: Leif Kristian Haugen (13), Rasmus Windingstad (21) og Henrik Kristoffersen (22).

DE TRE BESTE:  Kjetil Jansrud flankert av Aksel Lund Svindal og svenske André Myhrer. Foto: NTB Scanpix
DE TRE BESTE: Kjetil Jansrud flankert av Aksel Lund Svindal og svenske André Myhrer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media