Ny norsk hockey-eksport er klar for eventyret i Amerika

Henrik Ødegård melder overgang til Chicago Wolves.

AHL-KLAR: Henrik Ødegård starter utenlandseventyret i Chicago Wolves. Her mot Finland i Kristins hall på Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
AHL-KLAR: Henrik Ødegård starter utenlandseventyret i Chicago Wolves. Her mot Finland i Kristins hall på Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

Det har kun gått et par måneder siden Ødegaard ble enig med Lørenskog Ishockeyklubb om en kontrakt. Klubben bekrefter på sin hjemmesider at 25-åringen vil bryte kontrakten.

- En mulighet jeg ikke kan si nei til, sier Henrik Ødegaard til Nettavisen.

Han har skrever under på en toveiskontrakt for ett år med Chicago-klubben som skal være farmerlaget til NHL-klubben St. Louis Blues denne sesongen.

- Situasjonen er litt rar. Jeg har nettopp gjort en avtale med en norsk klubb, og så gjør jeg det her. Men jeg føler at det er en mulighet som man ikke får så ofte. Det er en mulighet man bare må hoppe på, sier Ødegaard.

Ødegaard har rådført seg oss landslagsledelsen og fått klarsignal. Han hadde dessuten en klausul kontrakten med Lørenskog om at hvis det kom et tilbud fra NHL eller AHL så kunne han bryte den.

(NTB)