<strong>DISK:</strong> Johann André Forfang ble disket. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
DISK: Johann André Forfang ble disket. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Ny norsk hopp-disk: - Krise

Norge kjempet om en plass på hoppallen i lagkonkurransen i Zakopane, men Johann André Forfangs diskvalifisering ødela mulighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tromsøværingen fikk ikke lov til å hoppe etter å ha blitt tatt i dresskontrollen. Dermed ble en lagkonkurranse ødelagt for Norge for andre gang på rad. Det samme skjedde i november. Den gangen var det Robert Johansson som fikk trøbbel.

- Det er krise. Spesielt i en lagkonkurranse er det ekstra kjedelig, sa NRK-ekspert og tidligere landslagshopper Anders Jacobsen på direkten.

Flere ganger tidligere i sesongen har Norge slitt med å komme gjennom dresskontrollen. I hoppuka ble både Halvor Egner Granerud og Robin Pedersen disket.

Norge kjempet om en plass på pallen, etter å ha ligget på tredjeplass etter første omgang. Men etter episoden med Forfang ble det en skuffende åttendeplass.

Det ble mer dramatikk i Polen. Tyske David Siegler deiset i bakken etter å ha svevd hele 142,5 meter, en halv meter bak den ferske bakkerekorden satt av landsmann Markus Eisenbichler.

Det holdt likevel for tyskerne. De vant med fall og endte foran Østerrike med så lite som 0,1 poeng. Tredjeplassen gikk til hjemmenasjon Polen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer