Ny norsk idrettsbragd i vannet: OL-bronse til Brun og Strandli etter thrillerfinale

Rogutta redder Norges ære i Rio-OL. I dag gjorde Are Strandli og Kristoffer Brun som Olaf Tufte og Kjetil Borch.

BRONSE: Kristoffer Brun og Are Strandli sørget for norsk OL-medalje i lettvekt dobbelsculler Rio de Janeiro. Foto: AP Photo/Andre Penner
BRONSE: Kristoffer Brun og Are Strandli sørget for norsk OL-medalje i lettvekt dobbelsculler Rio de Janeiro. Foto: AP Photo/Andre Penner Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RIO DE JANEIRO/OSLO (Dagbladet): Kristoffer Brun og Are Strandli forbauset både konkurrenter og kommentatorer med sjokkåpningen i semifinalen. Selv om de fikk det tyngre mot slutten, tok den norske duoen seg videre til OL-finalen med god margin.

Derfor var de norske gutta medaljekandidater i OL-finalen i lettvekt dobbelsculler i Rio de Janeiro. Den startet kl. 15.44 norsk tid. I tillegg til Norge var Irland, USA, Sør-Afrika, Frankrike og Polen i denne OL-finalen.

Etter et sjeldent nervepirrende og jevnt medaljedrama, kunne Brun og Strandli juble for OL-bronse. Frankrike triumferte, mens Irland kapret sølvet.

- Det var jævlig bra kjempet hele løpet. Vi gjorde det vi kunne, vi gikk for gullet og så klarte vi ikke helt å ta det, men vi er fornøyd med gjennomføringen, sier Strandli.

- Det er helt fantastisk å være en del av det. Det er helt sykt, sier han videre.

- Vi drømte om gull, men pokker, vi vinner en bronse. Det kjennes slik ut, sier makker Brun.

Det var Norges andre medalje i mesterskapet. Brun og Strandli kopierte robragden som kompisene Olaf Tufte og Kjetil Borch sto for i går da de rodde inn til norsk bronse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer