Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny, norsk ishockeyseier

Litauen fikk skikkelig juling.

Norge - Litauen 9-3 (2-3, 1-0, 6-0).

Norge tok sin annen strake seier i firenasjonersturneringen i ishockey torsdag da Litauen ble slått 9-3.

Til tross for at de norske ishockeykrigerne tok ledelsen 2-0 etter scoringer av Martin Røymark og Mats Zuccarello Aasen, lot Roy Johansens gutter Litauen få komme inn i kampen igjen.

De tillot dem også å gå til den første pausen med 3-2-ledelse.

To kjappe fra Skrøder

I midtperioden klarte Steffen Thoresen å utligne, mens i siste periode var det nordmennene som dominerte stort. De fikk dessuten bra uttelling på overtaket sitt.

Hele seks mål ble det i sluttperioden. Først kom to kjappe scoringer av den notoriske måltjuven Per-Åge Skrøder.

Anders Myrvold gjorde landslagscomeback mot Storbritannia onsdag. Torsdag tegnet han seg også i målprotokollen da han banket inn 6-3-målet.Jonas Andersen og Mads Hansen og Skrøder (hans tredje) fastsatte sluttresultatet til 9-3 med hver sin scoring.

Myrvold banens beste

Han ble dessuten kåret til banes beste spiller.

- Det var deilig å få en pinne igjen. Jeg føler at formen er bra og at jeg er på rett vei, men jeg er vel ikke på samme nivå som jeg var under VM i 2006, sa Myrvold til NTB.

- Hvordan var motstanden denne gangen?

- De var tekniske gode, men veldig udisiplinerte. I 1. periode følte jeg at vi ble litt for ukonsentrerte. Det ble litt mye «hawaii». Vi klarte å få strammet opp spillet vårt og dominerte resten av kampen. Det blir viktig når vi skal spille mot langt sterkere nasjoner i VM, sa den tidligere NHL-proffen.

Fredag skal nordmennene møte Frankrike i Chamonix i den siste kampen i turneringen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media