Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny norsk maktdemonstrasjon

Norge var suveren i dagens stafett i Falun.

(Dagbladet.no): Etter gårsdagens knallsterke norske innsats på 15-kilometeren, var det kanskje ingen bombe at de norske stafettjentene fulgte opp på stafetten i dag.

Men de gjorde det til gangs, og vant hele 30,9 sekunder foran Finland, som for øvrig gikk feil underveis og står i fare for å bli disket.

Finnene hang lenge med, men ble fragått av Marit Bjørgen på ankeretappen. 

Ingri Aunet Tyldum, Astrid U. Jacobsen og Kristin Størmer Steira gikk de tre første etappene for Norges førstelag, som har gjort reint bord på stafettene denne sesongen.

Mest nervøs i dag var nok Tyldum, som gikk mot finske Virpi Kuitunen på første etappe.

- Litt skummelt var det å møte henne. Heldigvis gikk det bra, sier Tyldum til NTB.

- Finnene regnet nok meg som svakeste kort på det norske laget. Kuitunen skulle vel mose meg, men der tok de feil, sa hun til NTB.

Norges andrelag gikk inn til femteplass, 1:42,8 minutt bak det triumferende førstelaget.

Kristin Mürer Stemland, Marte Elden, Sara Svendsen og Hilde Gjermundshaug Pedersen gikk for andrelaget.

GULLJENTER: Astrid Uhrenholdt Jacobsen (t.v.) og Marit Bjørgen sikret dobbeltseier på 15-kilometeren i går. I dag var de med på stafettlaget som vant suverent. Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX
GULLJENTER: Astrid Uhrenholdt Jacobsen (t.v.) og Marit Bjørgen sikret dobbeltseier på 15-kilometeren i går. I dag var de med på stafettlaget som vant suverent. Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media