Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny norsk medalje i skøyte-VM

Sverre Lunde Pedersen hevet seg kraftig.

SØLVGUTT: Hanskene Sverre Lunde Pedersen hadde på seg under dagens 5000-meter, matcher medaljen han til slutt vant. Foto: AP Photo/Markus Schreiber
SØLVGUTT: Hanskene Sverre Lunde Pedersen hadde på seg under dagens 5000-meter, matcher medaljen han til slutt vant. Foto: AP Photo/Markus Schreiber Vis mer

Sverre Lunde Pedersen hevet seg kraftig på 5000-meteren og kjemper om medalje i allround-VM på skøyter. Etter første dag ligger han på tredjeplass sammenlagt.

Pedersen skuffet stort med bare tolvte beste tid på 500 meter (36,79), men slo kraftig tilbake på 5000 meter og tok annenplassen på 6.16,88. Det klarte han til tross for at parkameraten Bart Swings falt tidlig i løpet.

- Det gikk en faen i meg etter 500-meteren. Jeg var klar på at jeg måtte glemme det og kjøre på nå, sa Pedersen etter løpet.

I sammendraget holder Fana-løperen tredjeplass. Foran søndagens 1500 meter ligger han 1,58 sekunder bak ledende Sven Kramer fra Nederland. Opp til Jan Blokhuijsen, også han fra Nederland, skiller det 0,71 sekunder.

Håvard Bøkko måtte gå sin 5000 meter alene etter at Denis Juskov, som vant 500-meteren, trakk seg like før start. Hallingen ble nummer åtte med 6.27,97, men er nummer fire sammenlagt. På 500-meteren var Bøkko nest raskest med 36,18.

- Jeg fikk beskjed (om Juskov) fem minutter før jeg skulle gå. Det var da vi skjønte at han ikke kom på isen. Han hadde vært i oppvarmingsrommet i to timer, så det var jævlig dårlig gjort at han ikke sier fra, sa Bøkko til NTB.

Simen Spieler Nilsen ligger på sjetteplass. Han hadde niende beste tid på 5000 meter med 6.30,52.

Sven Kramer vant 5000-meteren på 6.14,13 og er på stø kurs mot sitt åttende VM-gull.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram