Sterk 5000 meter av Lunde Pedersen i USA

Ny norsk rekord av Lunde Pedersen. Holdt ikke til pallplass

Sverre Lunde Pedersen satte ny norsk rekord på 5000 meter skøyter i Salt Lake City søndag. Det holdt til en femteplass i verdenscupkonkurransen.

SKØYTER: Sverre Lunde Pedersen under 5000 meteren i Salt Lake. Nordmannen gikk inn til ny norsk rekord på distansen Foto: AP Photo/Rick Bowmer
SKØYTER: Sverre Lunde Pedersen under 5000 meteren i Salt Lake. Nordmannen gikk inn til ny norsk rekord på distansen Foto: AP Photo/Rick Bowmer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pedersen gikk i siste par mot canadiske Ted-Jan Bloemen, som vant og satte ny verdensrekord med tiden 6.01,86, nesten halvannet sekund raskere enn Sven Kramers rekord fra Calgary for ti år siden.

Den nye norske rekorden er på 6.07,61 er godt over to sekunder raskere enn Håvard Bøkkos gamle rekord på 6.09,94. Også Bøkkos sju år gamle rekord ble satt i Salt Lake City. Bøkko gikk for øvrig inn til en tiendeplass i søndagens konkurranse på tiden 6.14,89.

Sterkt norsk lag

Sammen med Håvard Lorentzen og Allan Dahl Johansson har Lunde Pedersen vist god form så langt denne sesongen.

Noe stort kan være på gang i norsk skøytesport, og Lunde Pedersen har målet klart: Medalje i OL.

- Det er mitt store mål og har vært drømmen helt siden jeg begynte med skøyter, fortalte han til Dagbladet tidligere i høst. Fana-løperen har troa på at Norge kan gjøre en solid lagtempo i Pyeongchang.

- Jeg regner lagtempo og 1500 meter som mine sterkeste øvelser. Vi har et veldig godt lag, med mange som går fort, og det er lite som kommer til å skille. Jeg tror vi kommer til å stille et sterkt lag i OL, sier Lunde Pedersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer