Ny norsk rekord av Marius Bakken

Marius Bakken satte ny norsk rekord på 5000 meter med tiden 13.06,39 under Golden League-stevnet i friidrett i Roma fredag kveld.

- Kjempeartig og utrolig viktig å ta med seg inn mot OL. Nå har jeg tre løp på rad som har vært veldig bra, sa en glad Bakken da NTB snakket med ham like etter fantomløpet.

Sandefjord-løperen sjokkerte seg selv og alle andre da han løp seg til OL etter 13.08,27 og norsk rekord på 5000-meteren under Bergen Bislett Games på Fana stadion 11. juni.

I Roma fredag viste Bakken at formen er stigende før Aten-OL. Han ble beste europeer på Olympiastadion og endte på en fin 11. plass.

Vant gjorde Eliud Kipchoge fra Kenya med tiden 12.46,53. Nummer to ble Silhesi Sihine fra Etiopia med 12.47,04. En annen etiopier, Dejene Birhanu, tok 3. plassen med tiden 12.54,15.

- Vi hadde bestemt på forhånd at jeg skulle gå ut raskere enn vanlig. Vi skulle bryte mønsteret, uansett hvordan det måtte gå, sa Bakken.

En stund lå han rundt fire sekunder under den norske rekorden.

- Jeg åpnet tøft, og det er kjempegøy at jeg fikk uttelling med eksperimenteringen i dag. Utrolig artig at det skulle bli norsk rekord i tillegg, sa Bakken.

Han lover ikke flere 5000-rekorder før OL.

- Jeg kommer ikke til å presse meg mer nå. Nå er det kun OL, OL og OL som teller, sa Marius Bakken til NTB.

(NTB)