Norge ranket som verdens beste idrettsnasjon

Ny norsk seier forbauser verden: - De lærer ikke barna sine å vinne

Holder førsteplassen i internasjonal prestisjeranking

SUVEREN: Marit Bjørgen løfter norsk idrett til en overraskende seier på verdensrankingen. Nå er hennes karriere over. Da gjelder det å ta vare på den idretten som har gjort det mulig for henne å vinne så mye. FOTO: Hans Arne Vedlog/Dagbladet.
SUVEREN: Marit Bjørgen løfter norsk idrett til en overraskende seier på verdensrankingen. Nå er hennes karriere over. Da gjelder det å ta vare på den idretten som har gjort det mulig for henne å vinne så mye. FOTO: Hans Arne Vedlog/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEN norske idrettsframgangen fortsetter å forbløffe utlendingene. Etter at Norge vant vinterlekene i Pyeongchang i februar, har suksessen gått videre i mars:

  • For første gang er Norge ranket som verdens beste idrettsnasjon to måneder på rad.

På den anerkjente rankinglista til britiske «Greatest Sporting Nation» vant Norge sist måned klart foran USA, med Tyskland, Nederland, Italia, Sveits, Russland og Frankrike på de neste plassene.

I mars hentet norske utøvere inn 9,7 prosent av alle poengene som dette fagnettstedet deler ut på bakgrunn av resultatene i 82 ulike idrettsgrener. Det er oppsiktsvekkende selv i den normalt sterke norske vintersesongen med verdenscupavslutning i alle skiidrettene.

Norge kommer selvsagt ikke til å vinne sammenlagt til slutt i 2018, men vi ligger igjen an til å bli kårets som verdens fremste idrettsfolk. Eller som britene karakteriserer oss etter denne overraskende seieren sist måned:

- De fantastiske nordmennene. Det går ikke an å betegne en nasjon med bare fem millioner innbyggere som holder stand mot mektige USA, på noe annet vis, skriver Greatest Sporting Nation under tittelen «Den norske verdensdominansen fortsetter».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer