Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny norsk smell i nytt dramatisk Kitzbühel-renn: - Det skal egentlig ikke være mulig

Kristoffersen gjorde to store feil i 1. omgang.

• Siste: Henrik Kristoffersen reiste seg og vant slalåmrennet etter tidenes finaleomgang.

(Dagbladet): Med verdenscupleder Aksel Lund Svindal ute resten av sesongen med korsbåndsskaden han pådro seg i går, endret premissene seg i kampen om krystallkula.

Nå er det Marcel Hirscher, som har vunnet verdenscupen sammenlagt fire år på rad, som igjen er den store favoritten.

Men fremdeles er det en norsk-østerriksk duell. Supertalentet Henrik Kristoffersen er nemlig bare 138 poeng var Hirscher, mens Kjetil Jansrud er ytterligere 50 poeng bak.

Derfor trenger Kristoffersen en ny triumf i dagens slalåmrenn i Kitzbühel for å bevare spenningen i verdenscupsammendraget.

To store Kristoffersen-feil Kristoffersen satset særdeles offensivt på toppen i 1. omgangen og ledet klart, men så gikk det galt.

Kristoffersen gjorde to store feil og tapte enormt i midtpartiet. I mål var 21-åringen 83 hundredeler bak ledende Fritz Dopfer. Kristoffersen er omtrent likt med landsmannen Sebastian Foss Solevåg, som er 84 hundredeler bak etter 1. omgang.

Det holder til henholdsvis 12. og 13. plass for den norske duoen før finaleomgangen i Kitzbühel.

- Det skal egentlig ikke være mulig å gjøre to så store feil og likevel være så nærme. Henrik er på skuddhold før finaleomgangen, sier NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen.

- Hva skal man si. Alle vet at føret er slik, men de kulene var skarpe. Da jeg kom ned til mål tenkte jeg at jeg bare kan dra hjem. Men jeg kjørte tydeligvis greit i begynnelsen, sier Kristoffersen til NRK.

SLET: Marcel Hirscher brakk staven i 1. omgangei i Kitzbühel og slet på det isete underlaget. Likevel banket han Kristoffersen med halvsekundet.  REUTERS/Dominic Ebenbichler
SLET: Marcel Hirscher brakk staven i 1. omgangei i Kitzbühel og slet på det isete underlaget. Likevel banket han Kristoffersen med halvsekundet. REUTERS/Dominic Ebenbichler Vis mer

Også rivalen Hirscher slet på glattisen, brakk staven i en av de første portene og er 34 hundredeler bak Dopfer. Det er likt med russeren Aleksandr Khorosjilov. Svenske Mattias Hargin kjørte senere inn til 2. plass, 18 hundredeler bak tyskeren.

Fraktet med helikopter Det ble nok en høydramatisk omgang i Kitzbühel. Mens Hirscher brakk staven, mistet den franske stjernen Alexis Pinturault staven allerede i første port.

Men verst gikk det med italienske Giuliano Razzoli, som beseglet samme skjebne som Lund Svindal, Georg Streitberger og Hannes Reichelt i går.

For dagens slalåmrenn fortsatte omtrent der gårsdagens skandalerenn slapp. Fra startnummer én gikk Razzoli på trynet og ble fraktet til sykehuset med helikopter.

- Det er sjeldent man ser i slalåm at løperne blir liggende igjen i bakken, sa Andreas Toft.

Dagbladet fulgte finaleomgangen fra kl. 13.30.

NESTEN LIKT: Sebastian Foss Solevåg er bare ett hundredel bak Henrik Kristoffersen etter 1. omgang.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NESTEN LIKT: Sebastian Foss Solevåg er bare ett hundredel bak Henrik Kristoffersen etter 1. omgang. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media