Ny norsk storklubb

Investoren Jon H. Nordbrekken er på god vei til å skape en ny, norsk storklubb i basketball. Millionæren vil slå sammen Oslo Kings og Vålerenga Basket.

Veteranen Torgeir Bryn i Oslo Kings er positiv til sammenslåingen.

Allerede til høsten kan BLNO-laget Oslo Kings og 1. divisjonslaget Vålerenga Basket bli slått sammen til en ny, norsk storklubb med internasjonale ambisjoner. Klubben vil få navnet «Vålerenga Kings». Hjemmebanen blir trolig Vallhall og Jordal Amfi, som på det meste har plass til nærmere 6000 tilskuere.

Investoren Jon H. Nordbrekken og styrekollega Steinar Hoen i Vålerenga Basket har hatt en rekke møter med Torgeir Bryn og resten av ledelsen i Oslo Kings.

- Vi har diskutert en mulig løsning. Mitt inntrykk er at begge parter synes dette høres fornuftig ut, fordi vi heller vil skape én god klubb enn å konkurrere mot hverandre. Vi vil ha de beste spillerne og den beste ledelsen, sier Nordbrekken.

- Fascinerende sport

Nordbrekken er storeier i inkassoselskapet Aktiv Kapital, som i fjor hadde et resultat på 67,8 millioner kroner etter skatt. Foruten godt med penger, har Nordbrekken også bred styreerfaring. Nordbrekken satt som styreleder i VIF Fotball i fem år, men trakk seg i desember 1999 på grunn av intern maktkamp.

Nå har han for alvor fått sansen for idretten.

- Basketball er veldig facinerende. Det skjer noe hele tida, og jeg har tro på at idretten kan finne en nisje i markedet. Vi snakker ikke om fotballpenger. Kostnadene for den nye klubben blir rundt 2- 2,5 millioner kroner året, sier Nordbrekken.

- Ikke bortskjemte

Nordbrekken sier at han også har stor sans for utøverne:

- De er ordentlige folk. Basketballspillerne er ikke bortskjemte med millionlønninger. Det er helt nytt for meg, sier Nordbrekken.

Steinar Hoen har tidligere kommentert basketball på TV 2, og tror at «Vålerenga Kings» vil være «mer enn en god klubb i Norge».

- Ambisjonen er å spille i den nordeuropeiske basketligaen. Nivået er hakket bedre enn i Norge, men langt fra umulig, sier Hoen.

Styreleder Espen Dahl i Oslo Kings gir sin velsignelse til sammenslåingen.

BEST I ALT: Investor Jon H. Nordbrekken har klare mål for den nye storklubben i norsk basketball, «Vålerenga Kings». - Vi skal bli best både sportslig og økonomisk, sier Nordbrekken.