Ny norsk sykkelproff bekreftet

23-åringen sykler for Astana de neste to sesongene.

SITT LIVS SJANSE: Truls Engen Korsæths inkludering på VM-laget i Doha overrasket nok mange, men 23-åringen overrasket stort. Nå får han muligheten til å vise seg fram hos Astana. Foto: Terje Bendiksby (NTB Scanpix)
SITT LIVS SJANSE: Truls Engen Korsæths inkludering på VM-laget i Doha overrasket nok mange, men 23-åringen overrasket stort. Nå får han muligheten til å vise seg fram hos Astana. Foto: Terje Bendiksby (NTB Scanpix) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Truls Korsæth skal sykle for Astana de to neste sesongene. Overgangen som procycling.no meldte for noen uker siden er nå bekreftet av det kasakhstanske WorldTour-laget.

Den 23 år gamle rytteren fra Lillehammer, som gjorde en meget sterk opptreden under herrenes fellesstart i VM, kommer fra det norske kontinentallaget Joker Byggtorget.

– Å bli proff på WorldTour-nivå har alltid vært min største drøm. I 2017 blir endelig denne drømmen realitet takket være Astana Proteam, som har trodd på meg og spurt om jeg vil være del av leget deres, sier Korsæth.

– Dette er et stort steg videre, så jeg er veldig takknemlig og spent på mulighetene som kommer. Jeg vil også takke Joker Byggtorget, der jeg har tilbrakt de siste sesongene og utviklet meg som rytter. Der har jeg fått muligheten til å nå opp til nivået til Astana. Nå retter jeg fullt fokus mot min første sesong i WorldTouren, sier den temposterke 23-åringen videre.

Korsæth er en av flere nordiske signeringer gjort av laget til Alexandr Vinokurov foran neste sesong. I tillegg til norske Korsæth har Astana også hentet danskene Jesper Hansen (Tinkoff), Michael Valgren (Tinkoff) og Matti Breschel (Cannondale). Fra før har laget også Jakob Fuglsang som en av sine viktigste ryttere. Sistnevnte er ventet å lede laget i Tour de France til sommeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer