Ny norsk travrekord

De store sportslige prestasjonene kom i løp utenfor V75-spillet på Bjerke travbane i dag. Moe Odin satte ny norsk rekord med tiden 1.24,2 i Vinvaras Æresløp.

Fireåringen er fortsatt ubeseiret på sine 13 starter. Moe Odin loffet fra konkurrentene til overlegen seier, og vinnerkusk Asbjørn Mehla var tydelig imponert selv om han var skeptisk før løpet.

- Ja, jeg mente det var unødvendig å gi hesten en så tøff oppgave som i dag. 40 meter tillegg over sprintdistanse er knallhardt, men denne hesten er jo i en klasse for seg selv. Jeg må si jeg er mektig imponert, sa Mehla etter Moe Odins oppvisning.

To råsterke unghester

Charlie Burns er Gunnar Eggens store derbyhåp, og i sin sjette start imponerte fireåringen kolossalt i et løp utenfor V75-spillet. Charlie Burns fikk teten og lenset unna i stor stil. Vinnertiden 1.14,0 er en av de raskeste tidene noen fireåring har prestert over mellomdistanse.

- Hesten var rolig og fin i dag. Han hadde krefter igjen ved målpassering, og dette handler utvilsomt om et stort løfte, sa Eggen.

Også ubeseirede Alm Rau Jo startet i et rammeløp utenfor riksspillet. Han travet råsterke 1.26,7 og tok sin åttende seier av åtte mulige. Det var bare en tidel bak norgesrekorden til Lome Elden, men den rekorden hadde gått fløyten om Alm Rau Jo ikke var blitt hindret på startsiden.

Fire favoritter innfridde Fire favoritter innfridde i V75-spillet. Først ute var Eli Svarten i det andre løpet. Han ledet så å si hele veien, og hadde aldri problemer. Problemer hadde heller ikke Ramona Spur E. M. i det tredje løpet. Hoppa vant meget lett.

Den tredje favoritten som vant var C. R. Shenanigan i femte løp, mens førstevalget Skogans Orlov avsluttet med seier i det siste løpet.

Storfavoritten Slottelid Knekten galopperte seg bort i det sjette løpet, og 19-oddseren Peterka vant dermed overlegent for sin trener Øystein Tjomsland. Sjuendevalget Netty Rascal i det første løpet bidro også til brukbare premier.

Det blir 52.882 kroner for sju rette, 216 kroner for seks og 17 kroner for fem rette.