Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny nummer en på tennistoppen

Spanjolen Carlos Moya har endelig klart å skyve amerikaneren Pete Sampras ned fra den øverste plassen i tennisens rankingsystem.s

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det klarte Moya ved å spille seg fram til finalen i ATP-turneringen i Indian Wells. Med settsifrene 6-3, 1-6, 6-1 vant spanjolen over brasilianeren Gustavo Kuerten.

- Drømmen min er blitt sann. Helt siden jeg var guttunge har jeg satt meg mål. Først ville jeg bli blant de 100 beste, så de 50, så de 10. Så ville jeg bli nummer en, og nå er jeg det, sa 22-åringen på pressekonferansen etter kampen.

Moya er den første spanjolen noensinne som topper ATP-listen. Sampras var bare åtte uker fra å slette Ivan Lendl sin rekord. Han lå 270 uker på toppen i sin tid som profesjonell tennisspiller. De siste ukene har Sampras vært presset fra flere spillere. Russeren Kafelnikov har lenge ligget som nummer to, bare 40-50 poeng bak nummer en. Også Alex Corretja truet Sampras posisjon en stund, men han ble forstyrret av nordmannen Christian Ruud som slo verdenstreeren under Australian Open i januar.