Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballandslaget

Ny Ødegaard-frekkis vekker oppsikt

Sammenliknes med Zinedine Zidane etter dribleforsøk: - Det ble ikke veldig vellykket, mener han selv.

SANS FOR DETALJER: Martin Ødegaard har gjort det til vane å varte opp med lekkerbiskener på fotballbanen. Her fra landslagets hotell i Sandvika utenfor Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
SANS FOR DETALJER: Martin Ødegaard har gjort det til vane å varte opp med lekkerbiskener på fotballbanen. Her fra landslagets hotell i Sandvika utenfor Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDVIKA (Dagbladet): Martin Ødegaard (19) har sluttet seg til A-landslaget som møter Australia i privatlandskamp fredag. Trener Lars Lagerbäck gir ham nå mulighet til å spille seg inn i førsteelleveren før alvoret starter til høsten.

Hadde det blitt utdelt stilkarakterer i fotball, ville Ødegaard vært helt i front. Nå har en ny, lekker detalj dukket opp på sosiale medier.

Lørdag spilte Heerenveen 2-2 mot Utrecht hjemme på Abe Lenstra Stadion. En drøy time ut i kampen kjørte Ødegaard overstegsfinte på en motspiller. Han snudde 180 grader i lufta. Hele situasjonen kan minne om det Zinedine Zidane gjorde i sine velmaktsdager.

- Har øvd mye

Flere trekker også paralleller til den nåværende Real Madrid-bossen etter den briljante detaljen.

- Jeg har alltid øvd mye på finter og tekniske ting, forteller Ødegaard til Dagladet.

- Denne har jeg også øvd på. Det er kult når du får det ut i kamp. Men den nå sist ble ikke veldig vellykket. Uansett er det kult å prøve på det.

19-åringen har blitt en hit på sosiale medier. Han har et teknisk repertoar det er vanskelig å finne andre spillere som har - eller har hatt - i Norge.

Da landslaget trente på Sandvika stadion utenfor Oslo mandag, skulle spillerne treffe ballen mellom to punkter. Ødegaard skrudde ofte ballen som en bowlingkule mellom punktene.

Det var helt overlegent å se på!

På to pressekonferanser de siste dagene har Lagerbäck gjentatt at talentet aldri mister en ball på banen. Utfordringen er å bli enda farligere foran mål og delta i avgjørende situasjoner for Heerenveen og landslaget.

Denne sesongen har han scoret to mål i Æresdivisjonen. Det burde vært mer. Men her har også masse tilfeldigheter spilt inn, opplyser U21-trener Leif Gunnar Smerud, som har sett mange av kampene.

To kamper

Norge møter Australia hjemme fredag. Tre dager seinere venter Albania borte, også dette privatlandskamp.

- Jeg håper å bidra så mye som mulig, sier Ødegaard.

- Først må jeg bli ordentlig kjent med systemet på landslaget. Hvordan ønsker vi å spille offensivt og defensivt? Jeg må bruke samlingen her til å forstå dette ordentlig. Hvis jeg får muligheten, skal jeg i alle fall klinke til.

Han er utlånt til Heerenveen fra Real Madrid ut sesongen.

- Først og fremst skal jeg få en god avslutning på sesongen med Heerenveen. Så få vi ta en ny evaluering. Akkurat nå har jeg egentlig ikke peiling på hva som skjer, sier han til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!