Ny Ødegaard-video tar av i Spania

Superlativene hagler.

FREMADSTORMENDE:  Martin Ødegaard. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
FREMADSTORMENDE: Martin Ødegaard. Foto: Carina Johansen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Den spanske sportsavisa AS er ikke blant publikasjonene som har vært mest positiv til Martin Ødegaard (16) etter overgangen til Real Madrid.

Men i en ny video publisert på avisas nettside er det nå andre boller. Ødegaard hylles etter alle kunstens regler.

- Nordlyset skinner i Madrid, heter det i overskriften.

Videoen er hentet fra Real Madrids treningsfelt, og viser en Ødegaard med svært elegant teknikk i flere situasjoner.

- Dødskontroll, målgivende servert på sølvfat til lagkameratene og feil fot-avslutning. Nordmannen viser hva han kan gjøre på Real Madrids treningsfelt Valdebebas, skriver AS.

Du kan se videoen her.

Generelt kritisk At avisa ikke har vært superpositiv til Ødegaard tidligere, trenger ikke å bety at han har gjort en dårlig jobb. I den spanske storklubben handler mye om politikk. Og avisa er generelt kritisk til president Florentino Pérez.

Alle hans disposisjoner - og spillerkjøp - får ingenting gratis.

Derfor er det en hyggelig sak AS nå kan presentere. Sammen med Marca er dette den toneangivende sportsavisa i Spania med stort nedslagsfelt.

Det heter:

- Martin Ødegaard er den neste store spilleren, sies det. I denne videoen demonsterer han sitt tekniske repertoar, der han serverer Isco og avslutter med sin mindre foretrukne høyrefot.

Med i cupkamp? 16-åringen holdt for øvrig på å score da Castilla spilte 1-1 mot Gernika i helga. Men skuddet endte i stolpen.

Ifølge spanske kjennere kan han også være aktuell for A-laget i cupkampen mot Cádiz onsdag, et lag som spiller på det tredje øverste nivået.

- Jeg tror Ødegaard er med i troppen denne gangen. Det er denne type kamper vi har sett for oss at han får muligheten i, sier ABC-journalist Ruben Canizares til NTB.