Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny OL-logo klar etter plagiatskandale

Mistenkt for å ha stjålet av teater.

DESIGNEREN: Slik ser Tokyo-logoen ut. Foto: Thomas Peter / Reuters / NTB scanpix
DESIGNEREN: Slik ser Tokyo-logoen ut. Foto: Thomas Peter / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arrangørene av 2020-OL i Tokyo offentliggjorde mandag sin splitter nye logo - åtte måneder etter at den første måtte skrotes som følge av pinlige plagiatbeskyldninger.

Den nye designen, som ble valgt ut fra en liste på fem finalekandidater, viser et sirkelformet indigo-farget tradisjonelt japansk mønster. Under designet står teksten «Tokyo 2020» - ledsaget av de olympiske ringene.

Lederen for emblem-komiteen i Tokyo 2020, Ryohei Miyata, offentliggjorde mandag den nye logoen sammen med den pensjonerte baseballstjernen Sadaharu Oh.

I september i fjor ble Tokyo-arrangørenes første logo presentert. Den tiltrakk seg raskt negativ oppmerksomhet, all den tid designet lignet mistenkelig på emblemet til et teater i den belgiske byen Liege.

Arrangørkomiteen valgte til slutt å skrote hele logoen, men avviste at det hadde sammenheng med søksmålet mannen bak teaterlogoen i Liege hadde anlagt mot dem.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart