Tiril Sjåstad Christiansen røk leddbåndet i tommelen

Ny operasjon for Christiansen - må kjøre OL med skinne

Leddbåndet i tommelen røk - så fulgte Tiril Sjåstad Christiansen opp med seier. Nå venter en operasjon.

NY OPERASJON: Tiril Sjåstad Christiansen har vært mye skadet gjennom karrieren. Nå har leddbåndet i tommelen røket. Men ut på ski skal hun allerede i helga. Foto:John T.Pedersen / Dagbladet
NY OPERASJON: Tiril Sjåstad Christiansen har vært mye skadet gjennom karrieren. Nå har leddbåndet i tommelen røket. Men ut på ski skal hun allerede i helga. Foto:John T.Pedersen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Tiril Sjåstad Christiansen (22) falt på et rail i helgas slopestyle-konkurranse i amerikanske Mammoth og slo hånda. Senere gikk hun hen og vant konkurransen.

Undersøkelsene viser at hun har røket et leddbånd i tommelen. Dermed skal Geilo-jenta opereres i morgen.

Hun må kjøre med skinne i en tre måneders tid. OL begynner 9. februar, og dermed må hun kjøre OL med den.

- Jeg har vært og fått tilpasset to skinner, den ene skal jeg ha på ski, den andre skal jeg bruke ellers. Den er da tilpasset til å holde rundt en stav, sier Christiansen til Dagbladet.

OL med skinne

Skinne kjørte hun også med under konkurransene i USA i helga, og da hemmet det henne ikke nevneverdig. Hun er dermed ikke bekymret for at det skal hemme henne i OL.

Helgas verdenscupseier var hennes første på to år. 22-åringen har nemlig slitt med en kneskade i lengre tid. Hun gjorde comeback i høst, før hun trengte mer behandling og igjen gjorde comeback før jul. Men allerede i helga kom seieren for OL-håpet.

- Er det frustrerende at det kommer skader så jevnt?

- Det er selvfølgelig litt frustrerende, jeg skulle helst vært foruten dette. Men det er heldigvis ikke noe jeg bruker så mye energi på. Den operasjonen i morgen er fort gjort, så er det tre måneder med skinne. Så får jeg prøve å ikke lande på den noe mer, sier Christiansen.

Forrige OL røk på grunn av en kneskade - men denne gangen er hun kvalifisert og klar.

X-Games

Resten av de norske fristilkjørerne er i helga i aksjon i prestisjetunge X-Games. Christiansen må se dette hjemmefra.

- For å være ærlig, så tror jeg at jeg skal stå på ski selv. Men jeg må få med meg litt, sier hun.

Både Johanne Killi og Øystein Bråten - begge regjerende mestere i slopestyle - deltar. Det gjør også flere andre norske medaljekandidater.

- Det kan fort bli både tre og fire pallplasser på de norske skikjørerne i helga. Til og med mer enn det, tror jeg. Vi har aldri hatt så mange gode med, sier Christiansen.