OPERERES IGJEN: Nora Mørk. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
OPERERES IGJEN: Nora Mørk. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Ny operasjon for Nora Mørk

Ny operasjon for Mørk: - Må nok glemme EM

Nora Mørk tar beskjeden tungt: - Føles meningsløst.

Det begynte egentlig å nærme seg comeback for Nora Mørk (27). Men i dag melder hennes ungarske klubb Györ at den norske håndballstjerna trenger en ny operasjon etter korsbåndsskaden hun pådro seg i februar.

Györ skriver at rehabiliteringen gikk bra, helt til hun nylig begynte å kjenne smerter i kneet igjen. Etter å ha utført undersøkelser av kneet, viser det seg at hun trenger ny operasjon. Györ skriver ingenting om når inngrepet skal finne sted eller hvor langt tilbake det vil sette henne.

En nedbrutt Mørk bekrefter også dette overfor TV 2.

- Nå blir det faktisk å legge seg under kniven med knærne for åttende gang. Dette er første gang jeg har kjent på følelsen av å være knust, å miste motet og motivasjonen. Nå vet jeg rett og slett ikke hva veien blir videre, for nå er jeg bare en håndballspiller som ikke spiller håndball, sier Györ-stjernen.

korsbåndoperert kne: Nora Mørk jobber hardt for å komme tilbake og bli klar til nye mesterskap. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer Vis mer

- Meningsløst

Mørk har allerede vært ute i åtte måneder etter at korsbåndet røk i februar.

- Jeg har ikke dårlig tid, så jeg må bare gjennom opptreningen igjen, men nå har jeg mistet troen. Det hele føles litt meningsløst. Nå vet jeg ikke hva jeg tør å tro og håpe på lenger, sier hun.

Landslagslege Anne Froholdt sier til Dagbladet at det foreløpig er vanskelig å si om Mørk rekker EM, men trolig kommer mesterskapet for tidlig.

- På det nåværende tidspunkt vet vi veldig lite. Hun skal igjennom en operasjon til uka, og først etter det kan vi si noe konkret. Vi mennesker er forskjellige, og sånne ting leges forskjellig fra person til person, men EM kommer i utgangspunktet for tidlig for Nora, sier Froholdt søndag ettermiddag.

Mister trolig EM

Overfor NTB bekrefter hennes kollega, landslagslege Nils Leraand, situasjonen.

- EM hang i en tynn tråd før dette. Nå må vi nok glemme EM for Noras del, sier han.

Leraand opplyser til NTB at smertene Mørk skal ha kjent den siste tiden er relatert til menisken i kneet. Det skal angivelig ikke dreie seg om noen alvorlig skade, men er naturlig nok likevel å regne som et lite tilbakeslag for håndballprofilen.

- Korsbåndet er greit, men det er litt annet rusk i kneet. Det ser ut på MR-bilder som det er noe med menisken. Med tanke på framtiden er det bra å gjøre dette, tilføyer han.

Mange skader

Froholdt sier at om det er noen som kan takle et sånt tilbakeslag, er det nettopp Mørk.

- Nora har dessverre mye erfaring med skader, men det gjør at jeg er sikker på at hun vil takle dette, fastslår hun.

Dagbladet besøkte 27-åringen i Györ i april, og da var hun ved godt mot. Det er ikke lenge siden hun begynte så smått å spille håndball igjen, og så ut til å være i rute til å gjøre comeback i oktober.

Da uttalte hun at hun også håpet å rekke EM.

- Jeg vil helst være 100 prosent, og ikke minst være god, og føle at jeg kan være med og bidra. Jeg kommer ikke til å ta noen sjanser. Det er lett å si nå, i april, men hvis du spør meg i november får du sikkert ikke samme svar, humrer Mørk.