Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Michael Schumacher

- Ny operasjon

Italiensk avis hevder Formel 1-legenden Michael Schumacher skal gjennomgå en ny operasjon.

NY BEHANDLING: For Michael Schumacher. Foto: NTB Scanpix
NY BEHANDLING: For Michael Schumacher. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Michael Schumachers tilstand er fortsatt ukjent - sju år etter skiulykka i Alpene.

Han skal ha vært omringet av spesialister siden september 2014, og det er bare familie og enkelte venner som får besøke ham.

I fjor høst kom det store nyheter. Da ble den tyske legenden innlagt på sykehus i Paris i all hemmelighet. Franske Le Parisien hevdet han skulle gjennomgå en stamcellebehandling.

KOMA: Video viser Schumacher på ski i Madonna di Campigilo i Italia i 2006. Formel 1-legenden Michael Schumacher pådro seg ifølge flere medier hjerneblødning da han var utsatt for en skiulykke i de franske alper. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Ny operasjon

Schumachers familie har ikke kommentert operasjonen i offentligheten, men i dag skriver italienske Contro Copertina at tyskeren med sju VM-titler skal gjennomgå en ny stamcelleoperasjon.

- Målet er å bygge opp igjen nervesystemet hans igjen, sier Philippe Menasché, som skal ha ansvaret for operasjonen til avisa, gjengitt hos Expressen. Det var også Menaschés team som gjennomførte den forrige operasjonen.

Behandlingen er utviklet av den verdensledende professoren. og er blitt beskrevet som «eksperimentell».

- Teamet mitt og jeg utfører ikke eksperiment. Det er et avskyelig begrep som ikke er i tråd med et seriøst medisinske syn, har Menasché tidligere uttalt.

- Ikke den samme

Contro Copertina skriver videre at Menasché har forhørt seg om situasjonen med nervekirurg Nicola Acciari. Han uttalte i vinter at muskel- og skjelettstrukturen til Schumacher er forverret:

FORSIKTIG: Corinna og sønnen Mich Schumacher gir sjeldent et intervju om Michael Schumacher. Foto: NTB Scanpix
FORSIKTIG: Corinna og sønnen Mich Schumacher gir sjeldent et intervju om Michael Schumacher. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi må se for oss at han ikke er den samme som vi husker, uttalte Acciari til Contro Copertina.

Kona Corinna og barna blir konstant presset til å gi offentligheten mer informasjon, men fortsatt har det ikke dukket opp et eneste bilde av ham.

I vinter kom kona med en sjelden kommentar:

- Mange små steiner kan danne en stor mosaikk. Sammen er man sterkere - og akkurat slik kan styrken i KeepFighting oppmuntre andre, skrev Corinna Schumacher. KeepFighting var en hyllest til tyskerens fanklubb.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!