Ny oppvisning av Häkkinen

BARCELONA (NTB): Finnen Mika Häkkinen tok en ny overlegen Formel 1-seier i dag, i Spanias Grand Prix. 29-åringen dominerte totalt, og ser ut til å ha veien mot en VM-tittel staket ut allerede.

- Jeg kunne godt sagt at det er lett, men det er det aldri, sa Häkkinen. Han tok sin tredje Grand Prix-seier for året i dag, og topper VM-lista når fem av 16 løp er kjørt.

- Det oppsto en del dramatiske situasjoner i løpet, blant annet da jeg skulle kjøre forbi langsomme førere. Jeg var også redd for at bilen ikke skulle holde helt til mål, sa den lykkelige vinneren.

Häkkinen vant årets to første løp og ble nummer to i Argentina. I det forrige løpet, på Imola-banen, måtte finnen bryte. Årsaken ble avslørt søndag, da McLaren-sjefen Ron Dennis forklarte at det var oppdaget piratproduserte kulelagre i den ødelagte girkassen. De ligner originalen, men er av dårligere kvalitet.

McLaren knapper stadig inn på Ferrari, og i sommer kan de gå opp i ledelsen som verdens mest seierrike lag gjennom tidende. I Barcelona var det tredje gang i år McLaren tok dobbeltseier. David Coulthard ble nummer to bak lagkompis Häkkinen.