Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny oppvisning av ungdomslandslaget

Lillestrøm: U21-landslaget i fotball leverte en ny pangkamp tirsdag og slo Tyskland 3-0 med hjelp av tre flotte mål.

Magne Hoseth var meget god. Han la opp til de to første norske målene, og scoret selv det tredje. Alle tre kom etter perfekt utførte kontringsangrep, de to første med Trond Fredrik Ludvigsen og Christer George som målscorere.

Molde-spilleren var ikke den eneste som viste seg fram. Ludvigsen herjet med tyskerne i den omgangen han fikk spille, George var en konstant trussel, og sentralt på midtbanen briljerte Rune Bolseth og Espen Søgård. Bakerst var Espen Johnsen som en vegg.

- Det er veldig gledelig for norsk fotball med så mange offensive ferdigheter i et lag, sammen med fart, høy arbeidsmoral og kvalitet i midtbaneleddet, sa en stolt Per-Mathias Høgmo, som skrøt spesielt av Bolseth og Søgård.

- Særlig Søgård er blitt svært verdifull for oss. Han er i ferd med å bli en spiller av internasjonal klasse, sa han.

Etter å ha tapt to EM-kvalifiseringskamper i mars har laget til Høgmo levert bragdkamper som perler på en snor, og tatt ledelsen i sin gruppe. I generalprøven for høstens kvalkamper ble en av de beste tyske ungdomsårganger på lang tid utklasset på Åråsen - iallfall resultatmessig.

Tyskland hadde vel så mange sjanser som Norge, men lot til å være preget av samme type scoringsfobi som har hjemsøkt det norske A-landslaget.

- Vi hadde bare en times trening bak oss, og midtstopperne manglet trening på den plassen. Derfor slapp vi til flere sjanser enn vi satte pris på, sa Høgmo.

Tilfeldig var det ikke at Norge vant, for hjemmelaget var mye mer gjennombruddshissig, og hadde også spillerne som evnet å omsette mulighetene i tellende resultat.

Læreboka

Tyskland innledet kampen med halvannet minutt av poengløse pasninger ved midtstreken og på egen halvdel, som om laget ville ha tiden til å gå. Da Norge endelig fikk tak i ballen, viste vertene hvordan det skal gjøres.

Trond Fredrik Ludvigsen startet og avsluttet kontringsangrepet som ga 1-0 etter tre og et halvt minutt. Angrepet var som tatt ut av Drillos lærebok, selv om det også inneholdt en - nødvendig - støttepasning.

Ludvigsen så at Christer George ble for ivrig og løp i offside. Derfor vendte han hjemover og la igjen ballen, som straks ble slått opp til Magne Hoseth. Hans pasning nådde Ludvigsen i enden av et perfekt timet løp, og han scoret alene med keeper.

Mens Tyskland pepret Espen Johnsen med skudd, og hadde flere farlige tilbud, viste Norge stor effektivitet og doblet ledelsen på sin tredje sjanse. I det 22. minutt kontret Norge med tre spillere mot undertallige tyskere. Hoseth, som vant ballen, gikk overende i et tysk taklingsforsøk, men før dommeren kunne vurdere om det var frispark, spilte Anders Stadheim fram George. Fra innpå 30 meter så han at keeper var på halvdistanse, og lobbet vakkert over ham.

Punktering

Tyskerne jaktet forgjeves på redusering, og kom ikke nærmere enn en dobbeltsjanse ved Michael Zepek i det 57. minutt, da Espen Johnsen leverte en av flere strålende redninger. Fem minutter senere punkterte Norge kampen med en ny utsøkt kontring.

Espen Hoff, som kom inn ved pause for Ludvigsen, ble spilt fram på høyrekanten, og innlegget fant Hoseth på vei inn i feltet. Han tok ballen med seg på brystet og skjøt mellom beina på keeper.

Høgmo kunne glede seg ikke bare over god laginnsats, men over gode individuelle prestasjoner. Norge virket ikke hemmet av at tre U21-spillere er avgitt til A-landslaget som møter Tyrkia onsdag.

Høgmo byttet flittig, og alle 16 utespillere i troppen fikk vise seg fram.

Tyskland var hemmet av å ha avgitt to spillere til A-landslaget og fått seks skadeforfall, og forklarte stortapet delvis med et nykomponert lag.

(NTB-Sjur Natvig)

Azar Karadas i kamp med Tysklands Florian Bruns under U-21-landskampen mot Tyskland på Åråsen tirsdag kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media