DYRE KARER: Manchester City har som vanlig bidratt sterkt til at det er blitt brukt mye penger i Premier League. I sommer hentet de lyseblå blant andre Raheem Sterling og Kevin de Bruyne for store overgangssummer. Foto: Matt McNulty / JMP / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
DYRE KARER: Manchester City har som vanlig bidratt sterkt til at det er blitt brukt mye penger i Premier League. I sommer hentet de lyseblå blant andre Raheem Sterling og Kevin de Bruyne for store overgangssummer. Foto: Matt McNulty / JMP / REX / Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Ny overgangsrekord for Premier League - igjen

Voldsomme summer.

Klubbene i engelsk Premier League har snart brukt over en milliard pund på spillerkjøp i 2015/2016. Det er ny rekord for penger brukt på spillerkjøp i en og samme sesong.

Det skriver BBC på sitt nettsted.

2014/2015-sesongen satte ny Premier League-rekord med 965 millioner pund brukt på spillerkjøp, men den rekorden er allerede passert av årets sesong, ifølge BBC.

Trolig vil den nye rekorden være på over en milliard pund når overgangsvinduet stenger mandag. En milliard pund tilsvarer rundt 12,41 milliarder norske kroner.

I sommer brukte klubber som Manchester City, Manchester United og Liverpool store penger på nye spillere. Eksempler er Kevin De Bruyne (til City for 740 millioner kroner), Anthony Martial (til United for 460 millioner kroner) og Christian Benteke (til Liverpool for 416 millioner kroner).

I januarvinduet har bruken så langt vært mer nøktern. Andros Townsend og Jonjo Shelvey er foreløpig de dyreste kjøpene. Begge har blitt hentet av Newcastle, og begge kostet rundt 148 millioner kroner. Townsend ble hentet fra Tottenham, mens Shelvey ble hentet fra Swansea.

(NTB)